Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Expoziţia lui Mircea Cantor,  „Partea invizibilă a infinitului“,  se deschide în galeria Atelierului Brâncuşi din Centrul Georges Pompidou de la Paris

Publicat:

"Receptarea operei lui Brancusi in cultura romana a urmat o traiectorie mai degraba sinuoasa : intr-adevar, Brancusi a devenit un ‘personaj’ inventat si reinventat de mai multe ori in tara sa de origine. Dupa regimul stalinist, regimul Ceausescu a dezvoltat o ideologie proprie, ‘fabricand’ o noua istorie nationala care avea nevoie de noi mituri. In acest context, opera lui Brancusi a fost supusa unei relecturi si transformata in simbol al culturii nationale. Evident, in aceasta operatiune, potentialul emblematic conta mult mai mult decat opera artistului. Dupa caderea regimului communist,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ioan Andone vine la „Prietenii lui Ovidiu” » Planul secret al celor de la Dinamo și mesaj pentru Becali: „Nu, clar!”

21:01, 23.04.2024 - Ioan Andone fostul mare fundaș al lui Dinamo și al echipei naționale, antrenorul celor de la Sportul Studențesc, Dinamo, CFR Cluj și Rapid este invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia, la „Prietenii lui Ovidiu” din aceasta saptamana. Emisiunea va fi difuzata de la ora 18:00! Și poate fi urmarita pe site-ul www.GSP.…

FOTO: Flori, butași, pomi fructiferi, arbuști ornamentali și multe alte surprize, la Expo Bistrița Gradina și Ambianța 2024

09:16, 12.04.2024 - A doua expoziție organizata in acest an de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Nasaud – „Expo BISTRIȚA GRADINA ȘI AMBIANȚA 2024” și-a deschis ieri porțile, in centrul Bistriței, pe pietonalul Liviu Rebreanu. La expoziție participa 22 de expozanți din Bistrița-Nasaud, Alba, Bihor, Botoșani, Cluj,…

FOTO: Flori, butași, pomi fructiferi, arbuști ornamentali, și multe alte surprize, in centrul Bistriței, la Expo Gradina și Ambianța 2024

09:05, 12.04.2024 - A doua expoziție organizata in acest an de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Nasaud – „Expo BISTRIȚA GRADINA ȘI AMBIANȚA 2024” și-a deschis ieri porțile, pe in centrul Bistriței, pe pietonalul Liviu Rebreanu. La expoziție participa 22 de expozanți din Bistrița-Nasaud, Alba, Bihor, Botoșani, Cluj,…

Jidvei, vinul oficial al vernisajului celei mai mari expoziții Brancuși din lume, de la Paris

13:21, 28.03.2024 - In luna martie, Jidvei are extraordinarul privilegiu de a fi desemnat vinul oficial al vernisajului celei mai ample expoziții retrospective Brancuși din lume, gazduita de Centrul Pompidou din Paris. Expoziția se va desfașura in perioada 27 martie - 1 iulie 2024, sub inaltul patronaj al președintelui…

Dramaturgul francez Moliere, in 33 de stampe, din expozitia Gravura Franceza din patrimoniul Muzeului de Arta Tulcea

19:10, 11.03.2024 - Expozitia "Gravura Franceza din patrimoniul Muzeului de Arta Tulcea" cuprinde 33 de stampe ce ilustreaza opere celebre ale dramaturgului francez Moliereacute;. Ultima din serie, "Le malade imaginaire" Bolnavul inchipuit , a fost compusa in anul 1673. Este piesa cu care autorul isi incheie cariera dar…

VIDEO: Cercetator dr. George Marinescu, de la Muzeul din Bistrița, despre farmaciile de demult și operațiile craniene din Epoca Bronzului

16:35, 07.03.2024 - Cercetator dr. George Marinescu de la Muzeul Județean din Bistrița ne-a dezvaluit cateva detalii impresionante despre farmaciile de demult ale județului. Exista artefacte descoperite acum aproximativ 2300 de ani care atesta ca in zona se realizau intervenții chirurgicale craniene. Se știe ca inainte…

O colecție de marțișoare, expusa la Muzeul din Soroca

15:50, 03.03.2024 - „Marțișor pastrat cu drag in muzeul lui Bulat” - acesta este genericul expoziției deschise la inceput de primavara in incinta Muzeului de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din municipiul Soroca. Expoziția tematica, ajunsa la cea de-a doua ediție, gazduiește o colecție de 100 de marțișoare cu o vechime…

Primul muzeu din Romania dedicat istoriei sportului și turismului montan va fi deschis la Brașov

07:45, 13.02.2024 - Primul muzeu din Romania dedicat istoriei sportului și turismului montan va fi deschis la Brașov, in cladirea „Olimpia” – fostul sediu al Reuniunii de patinaj, datand de la sfarșitul secolului al XIX-lea, imobil restaurat de  Muzeul Judetean de Istorie Brasov  cu sprijinul Consiliului Județean Brașov,…


Ce parere ai despre aceasta stire?