Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Există obiceiuri care mențin creierul în formă și sprijină dezvoltarea de noi neuroni

Publicat:
Există obiceiuri care mențin creierul în formă și sprijină dezvoltarea de noi neuroni

La fiecare 3 secunde o persoana e diagnosticata cu demența, undeva in lume. Studiile arata ca 60% dintre persoanele de peste 65 de ani se tem mai tare de „boala uitarii” decat de cancer sau de alte afecțiuni. Vestea buna e ca demența nu reprezinta o parte normala a imbatranirii, iar degradarea creierului poate fi prevenita parțial prin adoptarea unor obiceiuri sanatoase, potrivit unui documentar prezentat de Hotnews. Demența este o afecțiune caracterizata prin deteriorarea progresiva a funcțiilor cognitive, cum ar fi memoria, gandirea, raționamentul și comportamentul. Exista mai multe forme de…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol si foto: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Apune epoca petrolului? Probleme mari pentru Rusia și Arabia Saudita

07:35, 12.03.2024 - Estimarile OPEC+, țarile care produc cel mai mult petrol si cele ale AIE, care reprezinta tarile industrializate, privind utilizarea petrolului se afla la cea mai mare diferenta din ultimii 16 ani, potrivit Reuters. OPEC+, organizație condusa de Rusia și Arabia Saudita, estimeaza o creștere a consumului…

Spitalul din Caransebeș se digitalizeaza cu 3 milioane de lei

19:20, 06.03.2024 - CARANSEBEȘ – Vestea cea buna a venit astazi de la Ministerul Sanatații, prin semnatura secretarului de stat Alexandru Rogobete! Proiectul a fost depus vara trecuta de Spitalul Municipal de Urgența in parteneriat cu Primaria Caransebeș, sub titulatura de “Digitalizarea activitații Spitalului Municipal…

Spitalul din Victoria, Brașov, primește finanțare de 20 milioane lei pentru modernizare și echipamente medicale

18:05, 02.03.2024 - Spitalul Orasenesc din Victoria, judetul Brasov, beneficiaza de 17 milioane de lei din PNRR pentru dezvoltarea si dotarea ambulatoriului de specialitate si de 3 milioane de lei de la Ministerul Sanatatii pentru achizitia unui echipament de radiologie si a unui computer tomograf. Alexandru Rafila…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

22:36, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

09:45, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…

Mari probleme financiare pentru un club de tradiție » Decizie majora luata in Consiliul Local: „14 milioane de lei aprobați azi!”

18:41, 13.02.2024 - Clubul Sportiv Minaur Baia mare traverseaza o perioada complicata din punct de vedere financiar. Doru Dancus, primarul interimar al orașului, a transmis ca a fost aprobat un nou buget, de 14 milioane de lei. Suma ar urma sa creasca pana la 25 de milioane de lei, aproximativ 5 milioane de euro. Baia…

Atenție! Scobitul in nas crește riscul de a dezvolta principala forma de demența din lume

23:10, 08.02.2024 - Un studiu recent a identificat o posibila legatura intre scobitul in nas și riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, principala forma de demența din lume.Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Griffith (Australia) a observat ca infecția cu Chlamydia pneumoniae in nervul olfactiv poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?