Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Eveniment astronomic important. Cercetătorii spaţiului cosmic vor sta noaptea aceasta cu sufletul la gură

Publicat:

Numaratoarea inversa a inceput pentru Rosetta: joi seara, sonda europeana va incepe o coborare lunga spre cometa 67P/Ciuriumov-Gherasimenko, fara oprire, pana va cadea pe suprafața acesteia, eveniment așteptat sa se produca vineri la mijlocul zilei. Acest sfarșit spectaculos va pune capat unei odisei spațiale ce a durat mai mult de doisprezece ani și a fost incununata de 26 de luni fructuoase in care s-a aflat in compania cometei Ciuri, scrie .

, decisa in 1993 de Agenția Spațiala Europeana, vizeaza mai buna ințelegere a formarii sistemului solar.

Cometele,…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

A fost descoperita o noua proprietate a luminii, care pune la indoiala ințelegerea noastra privind interacțiunea cu materia

21:55, 11.05.2024 - In studiul lor publicat in revista ACS Nano, oamenii de știința explica faptul ca au descoperit ca fotonii, care sunt particule de lumina, pot capata un impuls foarte mare atunci cand sunt confinați in spații minuscule din siliciu. Aceasta proprietate este similara cu modul in care se comporta electronii…

Misiune istorica spațiala lansata de China pentru preluarea de mostre de pe fața nevazuta a Lunii

15:01, 03.05.2024 - China a lansat vineri, 3 mai, o nava spațiala fara echipaj intr-o misiune de aproape doua luni pentru a recupera roci din partea indepartata a Lunii, fiind prima țara care face o incercare atat de ambițioasa, relateaza Reuters.Long March-5, cea mai mare racheta din China, a fost propulsat la ora 17:27,…

O așezare uimitor de bine pastrata din Epoca Bronzului a fost descoperita in Anglia. Dezastrul care a pus la pamant „Pompeiul britanic”

07:05, 27.03.2024 - Un castron de terci mancat pe jumatate cu o lingura de lemn, coșuri de gunoi comune și un colier decorativ de chihlimbar și margele de sticla sunt doar cateva dintre ramașițele extraordinar de bine pastrate descoperite in ruinele unui catun dezgropat in estul Angliei, poreclit „Pompeiul britanic”. Cercetatorii…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

10:36, 13.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

'Cometa diavolului' vine spre Pamant: este de trei ori mai mare decat muntele Everest/ VIDEO

10:35, 13.03.2024 - O cometa de trei ori mai mare decat Muntele Everest va fi vizibila pe cer in urmatoarele saptamani. Este un eveniment rar, deoarece e vizibila o data la 71 de ani. A fost vazuta ultima oara in 1954 și iși va face o noua apariție abia in 2095. Anul acesta ar trebui sa se apropie cel mai mult de soare…

Secretul de frumusețe al frantuzoaicelor. Cum reușesc sa transforme un așa-numit defect intr-un adevarat sex-appeal

00:15, 29.02.2024 - Prin abordarea lor in ceea ce privește relația cu propria frumusețe, franțuzoaicele demonstreaza ca increderea in sine și acceptarea propriei individualitați sunt cheia unei apariții impecabile. Capacitatea lor de a transforma orice imperfecțiune sau așa-zis defect intr-un element de atractivitate constituie…

Cercetatorii de la UTCN au fabricat componente pentru navete ale Agentiei Spatiale Europene

09:16, 19.02.2024 - Reusita de exceptie a cercetatorilor de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Aceștia au fabricat cu ajutorul unei imprimante 3D, componente pentru motoarele electrice pentru navete ale Agentiei Spatiale Europene, ESA. Demersul nu a fost lipsit de provocari, dar in curand elementele produse la Cluj…


Ce parere ai despre aceasta stire?