Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Estonia acuză Rusia că i-a încălcat spațiul aerian pentru a patra oară în 2016

Publicat:

Estonia, stat membru al NATO, a afirmat ca un avion militar rus i-a incalcat spațiul aerian, fiind al patrulea incident de acest gen in 2016 și determinand ministerul estonian de Externe sa protesteze pe langa ambasadorul rus la Tallinn, a indicat marți armata estoniana, intr-un comunicat citat de agenția DPA.

Potrivit comunicatului, un avion rus -72 de transport a intrat în spațiul aerian estonian în apropiere de insula Vaindloo din fara permisiune și a ramas în acea zona timp de un minut și jumatate.

Pilotul rus…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Suedia anunța ca un avion militar rusesc i-a incalcat spatiul aerian

18:05, 15.06.2024 - Avioanele de vanatoare suedeze au interceptat o aeronava militara rusa dupa ce aceasta a incalcat pentru scurt timp spatiul aerian al Suediei, vineri, la est de insula baltica Gotland, au anuntat sambata fortele armate ale tarii nordice, citate de Reuters.

Alerta in Europa: Un avion militar rusesc a incalcat spațiul aerian al unei țari NATO

16:10, 15.06.2024 - Aparate suedeze au interceptat un avion militar rusesc dupa ce a incalcat, pentru scurt timp, spatiul aerian al Suediei, vineri, la est de insula Gotland in Marea Baltica, au anuntat sambata fortele armate ale acestei tarid nordice, potrivit Reuters.

Spațiul aerian al Suediei a fost incalcat de un avion militar rusesc, afirma forțele armate

13:26, 15.06.2024 - Un avion militar rusesc a fost intampinat de avioane de vanatoare suedeze dupa ce a incalcat pentru scurt timp spațiul aerian al Suediei, vineri, la est de insula Gotland din Marea Baltica, au anunțat sambata forțele armate ale țarii nordice, potrivit Reuters. Doua avioane Gripen au fost trimise sa…

Un avion rusesc a intrat in spațiul aerian suedez.Suedia: ”eram pregatiți sa intervenim”

12:45, 15.06.2024 - Un avion militar rus a incalcat pentru scurta vreme spațiul aerian al Suediei, la est de insula Gotland din Marea Baltica, transmite armata suedeza, citata de Reuters. Incidentul a avut loc vineri, iar reacția Suediei a fost sa ridice de la sol avioane de vanatoare pentru a intampina aeronava rusa.…

Un nou incident la granița NATO. Un avion militar rus a intrat in spațiul aerian al Finlandei

23:25, 10.06.2024 - Un avion militar rus este suspectat ca a incalcat luni dimineata spatiul aerian finlandez in zona Golfului Finic, a anuntat Ministerul Apararii al Finlandei, informeaza AFP, potrivit ziare.com. Acest incident intervine in timp ce relatiile dintre Finlanda si Rusia s-au tensionat considerabil dupa aderarea…

Estonia susține ca Rusia i-a indepartat geamandurile de navigatie de pe raul de frontiera Narva

09:40, 24.05.2024 - Aproape jumatate din cele 50 de geamanduri plasate recent pe raul Narva pentru a marca rutele de navigatie au fost indepartate in primele ore ale zilei de joi, a declarat politia din Estonia, relateaza Reuters, citata de News.ro.Potrivit autoritaților de la Tallinn, politistii rusi de frontiera au indepartat…

O racheta de croaziera rusa a incalcat spatiul aerian al Poloniei

20:25, 24.03.2024 - O racheta de croaziera lansata de Rusia impotriva unor tinte din vestul Ucrainei a incalcat pentru scurt timp spatiul aerian al Poloniei, a anuntat, duminica, armata poloneza, relateaza AFP si Reuters.

Una din rachetele cu care rușii au atacat Liovul a incalcat spațiul aerian al Poloniei. Armata poloneza e in alerta

11:20, 24.03.2024 - O racheta de croaziera lansata de Rusia impotriva unor tinte din vestul Ucrainei a incalcat pentru scurt timp spatiul aerian al Poloniei, a anuntat duminica armata poloneza, relateaza AFP si Reuters, preluate de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?