Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Esti amatoare de oral? Iata cat de periculoasa poate fi aceasta practica

Publicat:

Cauza este HPV, virus care se transmite nu numai prin sex normal, ci si prin sex oral, caz in care afecteaza cavitatea bucala si gatul. De altfel, specialistii spun ca HPV este mai periculos decat fumatul daca ne gandim la riscul cancerului oral si faringeal.
, incidenta cancerului oral provocat de HPV s-a dublat in ultimii 20 de ani. , in anii '70, doar 20% din cazuri puteau fi puse pe seama HPV, in timp ce astazi procentul a urcat pana la 90%.
Pana acum cativa ani, cancerul gurii si al faringelui era intalnit la barbatii batrani, dependenti de alcool si…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire incredibila. Testul de sange care prezice riscul de reapariție a cancerului de san cu 3 ani inainte

07:20, 03.06.2024 - Un nou test de sange poate prezice riscul de reapariție a cancerului de san cu trei ani inainte ca tumorile sa apara la tomografie, o descoperire „incredibil de interesanta” care ar putea ajuta mai multe femei sa invinga definitiv aceasta boala.

Specialiștii in energie spulbera mesajele triumfaliste ale lui Burduja: Majoritatea romanilor au facut frigul pentru a ține facturile sub control

02:55, 01.05.2024 - Majoritatea romanilor au redus temperaturile din locuințe pe timpul iernii, pentru a ține facturile sub control. O treime dintre ei aleg sa incalzeasca doar camerele in care stau majoritatea timpului.

Bolnavii care pot ajunge la camera de garda din cauza prafului saharian: „Riscul creste cu 30% in urmatoarele cinci zile de la expunere”

18:25, 24.04.2024 - Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a avertizat ca praful saharian prezinta riscuri suplimentare pentru persoanele afectate de afecțiuni respiratorii cronice, cum ar fi astmul, BPOC și bronșiectaziile.

Cea mai mare ingrijorare din Romania este posibilitatea intrarii tarii in razboi

07:25, 23.04.2024 - Majoritatea romanilor nu sunt ingrijorati din cauza conditiilor de trai, ci din cauza posibilitatii unei implicari a tarii intr-un razboi - a reiesit dintr-un sondaj de opinie realizat de INSCOP si publicat luni. Teama de scumpiri a trecut pe planul al doilea.

Pericolul ascuns in roșiile de la tarabe. La ce sa fii atent cand le cumperi din piata sau din supermarket

18:00, 17.04.2024 - Roșiile se numara printre legumele preferate ale romanilor. Sunt consumate atat iarna, dar mai ales vara. Specialiștii ne atenționeaza cu privire la pericolul la care ne expunem atunci cand cumparam roșii. Multe dintre ele conțin pesticide. Majoritatea roșiilor de la tarabe sunt importate Pe tarabele…

Sute de oameni mor in fiecare saptamina in Marea Britanie din cauza cozilor la ambulanța

19:55, 01.04.2024 - In Marea Britanie, peste 250 de oameni mor in fiecare saptamina din cauza cozilor la departamentele de urgența. „Peste 250 de oameni pe saptamina au murit in Anglia anul trecut din cauza așteptarilor lungi in departamentele de urgența”, arata datele, transmite Noi.md cu referire la rbc.ru. In total,…

Marii absenți ai turneului final din Germania. Cazul bizar al unui internațional englez

12:15, 27.03.2024 - Belgianul Thibaut Courtois, austriacul David Alaba și spaniolul Gavi sunt trei dintre vedetele care nu vor fi pe teren la Euro 2024. Lista este insa mult mai lunga. Au ramas mai puțin de trei luni pana la startul Euro 2024, programat pe 14 iunie, dar pentru unii internaționali, turneul final din Germania…


Ce parere ai despre aceasta stire?