Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Endogamia şi populaţiile restrânse ar fi putut să determine extincţia omului de Neanderthal (studiu)

Publicat:

Endogamia si populatiile restranse ar fi putut sa determine disparitia de pe Terra a omului de Neanderthal, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la din Eindhoven, informeaza .

Conform acestei cercetari, disparitia omului de Neanderthal ar fi putut sa se produca fara presiunea mediului si fara competitia cu omul modern.

Neanderthalienii au disparut de pe Terra in urma cu circa 40.000 de ani, aproximativ in aceeasi perioada in care omul anatomic modern a inceput sa migreze spre si Europa.

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Suntem nebunește de buni”. Și antrenorul e uimit de performanța nemaipomenita a lui PSV Eindhoven, prima din Europa care a depașit suta!

12:50, 26.04.2024 - Peter Bosz (60 de ani), antrenorul lui PSV Eindhoven, virtuala campioana a Eredivisie, are un sezon formidabil. „Am ramas pe banca și am aplaudat in pauza alaturi de spectatori. Am atins un nivel incredibil de inalt. Dar mai important decat titlul și rezultatele obținute este ca am reușit sa oferim…

Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, cu o rata de aproape doua ori mai mare decat media globala | Studiu

08:56, 22.04.2024 - Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, iar temperaturile sale cresc de aproximativ doua ori mai repede decat media globala, au raportat luni doua organizații de top de monitorizare a climei, avertizand asupra consecințelor pentru sanatatea umana, topirea ghețarilor și activitatea…

Science Report: Una din zece persoane de pe Terra este efectata de o pandemie puțin cunoscuta ● Specialiștii au identificat patru tipuri de somn și modul in care ele ne influențeaza ● Zonele marine protejate nu au ajutat cu nimic populațiile de pești

16:55, 04.04.2024 - Una din zece persoane de pe Terra este efectata de o pandemie puțin cunoscuta ● Specialiștii au identificat patru tipuri de somn și modul in care ele ne influențeaza ● Zonele marine protejate nu au ajutat cu nimic populațiile de pești

Romania, pe locul al doilea in Europa ca numar de specialisti IT (studiu)

15:35, 04.03.2024 - Romania se afla pe locul al doilea in Europa ca numar de specialisti IT, 4 din 10 angajati fiind femei, sustin reprezentantii unei platforme specializate in recrutare. “Numarul de specialisti IT angajati in Romania a inregistrat o crestere constanta in ultimii ani, fiind unul dintre sectoarele cu cele…

Trei din cinci angajați in IT&C se așteapta ca 2024 sa aduca multe schimbari in industrie (studiu)

14:25, 04.03.2024 - Trei din cinci angajați in IT&C considera 2024 un an care va aduce schimbari semnificative in industria IT, iar aproape jumatate considera ca este mai greu in aceasta perioada sa faca o schimbare profesionala, arata un studiu recent. In Romania, in luna august 2023, figurau 240.800 angajați in…

Gazele din creiere

10:05, 27.02.2024 - Se pare ca anul 2024 va fi unul cel puțin… ciudat. De obicei, la inceputul fiecarui an, omul, indiferent de caracter, incearca sa arate, sa manifeste un optimism mai exagerat sau mai moderat… Anul acesta, cel puțin in ianuarie și februarie, lumea a „debordat“ de pesimism. Cu foarte puține excepții,…

Studiu: Boala din cauza careia ar fi disparut omul de Neanderthal

05:20, 06.02.2024 - Neanderthalienii care traiau in Europa Centrala in urma cu aproximativ 35.000 de ani sufereau de tuberculoza (TBC), arata o noua analiza ADN a oaselor lor. Este pentru prima data cand aceasta boala a fost identificata la neanderthalieni, ridicand semne de intrebare daca tuberculoza a contribuit la disparitia…

Crestere semnificativa a numarului de cazuri de cancer colorectal in randul persoanelor tinere din Europa (studiu)

15:05, 31.01.2024 - Rata mortalitatii prin cancer colorectal in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 25 si 49 de ani din Uniunea Europeana si Regatul Unit este in crestere, conform unui studiu publicat recent de Universitatea din Milano, Italia, transmite agentia DPA. Una dintre cauzele cresterii numarului de decese…


Ce parere ai despre aceasta stire?