Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Efectul NEBĂNUIT al alimentelor SĂRATE

Publicat:

Cercetatorii au scos la iveala ca ideea potrivit careia alimentele bogate in sare duc la o senzatie de sete accentuata este cat se poate de falsa. In cadrul unui studiu realizat in timpul unei simulari cu astronauti antrenati sa ajunga pe Marte, cercetatorii au descoperit ca subiectii care au mancat alimente sarate au retinut mai multa apa in organism, insa nu le-a fost mai sete decat celorlalti si aveau nevoie de mai multa energie. Cercetatorii de la , for si au examinat legatura dintre aportul de sare si nevoia…

Citeste articolul mai departe pe jurnalmm.ro…  

Sursa articol: jurnalmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Science Report: Elicopterul Ingenuity mai are cateva secrete, dar nu le vom afla decat daca mergem pe Marte

10:40, 18.04.2024 - Misiunea elicopterului Ingenuity este departe de a se fi incheiat. El va colecta date pentru posibil inca 20 de ani, insa nu le mai poate transmite pe Terra, anunța specialiștii NASA. Alte știri din Science Report: ● NASA confirma (iar) faptul ca misiunea Dragonfly va fi lansata in 2028 ● Cercetatorii…

Primele capșune romanești sunt mai scumpe decat carnea de porc

19:11, 08.04.2024 - Au aparut primele capșune romanești pe piața, cu aproape o luna mai devreme decat eram obișnuiți, pe fondul temperaturilor ridicate din aceasta perioada. Producția este de solar, iar prețul la producator este in jur de 30 lei/kg, ca doar vorbim de trufandale. Pe tarabe, insa, este și mai mare chiar,…

Singurul ingredient pe care cardiologii recomanda sa il pui in cafea. Ce efecte are asupra sanatații tale

20:45, 10.03.2024 - Consumul unei cești sau doua de cafea pe zi inseamna un risc mai scazut de boli de inima și insuficiența cardiaca, potrivit Johns Hopkins Medicine. Efectul crește daca adaugam cacao in cafeaua de dimineața. Un medic cardiolog și dietetician explica in continuare beneficiile cafelei cu cacao pentru sanatatea…

Cercetatorii sud-coreeni au dezvoltat un aliment care combina orez si celule de carne de vita

08:05, 19.02.2024 - Oamenii de stiinta din Coreea de Sud au dezvoltat un nou tip de aliment hibrid sustenabil, care combina orez si celule de carne de vita, despre care cred ca ar putea contribui la rezolvarea crizelor alimentare si care ar putea marca un progres in combaterea schimbarilor climatice, informeaza AFP.

Studiu: Frunzele de Ginkgo ar putea accelera recuperarea cognitiva dupa un accident vascular cerebral

20:10, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC), informeaza Xinhua. Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing,…

Consumul alimentelor ambalate in plastic. Risc uriaș pentru femeile insarcinate: se poate ajunge la avort sau naștere prematura

07:40, 09.02.2024 - Substanțele chimice din ambalajele de plastic au facut ca o femeie din 10 sa nasca prematur sau sa aiba un avort spontan. Mai mulți cercetatori din Statele Unite ale Americii au ajuns la concluzia ca expunerea femeilor insarcinate la ftalati, substanțe chimice care se regasesc in compoziția plasticului…

S-a descoperit tipul de pește care reduce colesterolul. Conține 4 compuși magici: „Unul, doua fileuri pe saptamana”

14:00, 08.02.2024 - Cercetatorii au descoperit tipul de pește care reduce colesterolul datorita a patru compuși „magici” pe care ii conține. Dieteticienii recomanda includerea somonului in dieta, deoarece studiile arata ca persoanele care mananca mult somon au mai multe șanse sa fie slabe și sa nu aiba boli.


Ce parere ai despre aceasta stire?