Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Echilibru între muncă și sănătate: Cum ne influențează stilul de viață productivitatea, potrivit specialiștilor în fitness și nutriție?

Publicat:

Angajații din Romania au lucrat, in 2021, in medie 39.8 ore pe saptamana, poziționandu-se cu mult peste media europeana de 36.4 ore, potrivit Eurostat . Pe de alta parte, romanii și-au luat echivalentul a 23.000 de ani de concediu medical in primul trimestru din 2023, adica 8,41 milioane de zile, conform datelor transmise de CNAS la solicitarea HotNews.ro. Intr-o lume in care frontierele dintre munca și odihna sunt tot mai neclare, aceasta statistica ne face sa reflectam asupra profundului impact al ritmului de munca asupra starii generale de sanatate a populației active din țara. Dincolo de cifre…

Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…  

Sursa articol: universulargesean.ro


Stiri pe aceeasi tema

BNS: Angajatorii romani sunt intr-un fel de paradis fiscal

20:05, 11.05.2024 - Blocul National Sindical afirma, sambata, ca angajatii romani au o sarcina fiscala similara mediei europene, in timp ce in cazul angajatorilor romani si a altor categorii de persoane ce obtin venituri, altele decat cele din munca, situatia este asemanatoare unui paradis fiscal. Luni, BNS organizeaza…

Aproape jumatate dintre angajații din Romania sunt nemulțumiți la locul de munca. Salariul, principala problema pentru romani

15:00, 17.04.2024 - Aproape jumatate din angajații romani se declara nemulțumiți de locul lor de munca, conform unui nou sondaj.Astfel,  41% dintre angajati sunt nemulțumiți si foarte nemultumiti de actualul loc de munca, salariul, relatia cu managerul si lipsa recunoasterii profesionale fiind principalele motive de frustrare. Principalul…

Specialiștii buni pleaca din țara

15:55, 05.04.2024 - Cei mai buni specialiști, din mai toate domeniile de activitate, pleaca din țara. De ce? Pentru ca nu sunt apreciați. Pentru ca nu exista o strategie pentru forța de munca. Despre cum evolueaza piața forței de munca, despre anagajari, angajatori, cv-uri și interviuri, am discutat, la Dialogurile Puterii…

Peste 220 de locuri de munca sigure, disponibile in țari din Europa prin AJOFM Dambovița

10:15, 05.04.2024 - Angajatorii din Spatiul Economic European ofera, prin intermediul retelei EURES Romania, 228 locuri de munca vacante, dupa cum urmeaza:   Finlanda – 114 locuri de munca pentru: mașinist CNC, muncitor necalificat in agricultultura, culegator in capșuni, muncitor necalificat in agricultultura – culegator…

Romanii care vor caștiga cel mai mult, dupa introducerea salariului minim european: angajatorii vor fi obligați

15:01, 04.04.2024 - Numarul contractelor de munca platite cu salariul minim pe economie a scazut in 2024 cu aproximativ 17% fața de anul trecut. Pana la finalul anului, in Romania se va introduce salariul minim european, de care vor beneficia in special angajații cu mai mult de 24 de luni la actualul loc de munca, pentru…

Supermarketurile și mall-urile sa aiba program in weekend pana la ora 13.00, pentru ca angajații lor sa stea cu familia: noua propunere a patronilor de mici magazine

10:45, 25.03.2024 - Feliciu Paraschiv, vicepreședintele Asociației Naționale a Comercianților Mici si Mijlocii, a anunțat la RFI ca saptamana aceasta vor fi din nou discuții pe tema inchiderii sau scurtarii programului supermarketurilor și mall-urilor in weekend. El susține ca 200.000 de angajați in retail ar avea mai…

Sute de locuri de munca pentru dambovițenii care vor sa lucreze in strainatate

18:45, 14.03.2024 - Angajatorii din Spatiul Economic European ofera, prin intermediul retelei EURES Romania, 241 locuri de munca vacante, dupa cum urmeaza: Norvegia – 54 locuri de munca pentru: vulcanizator-supraveghetor ferma; muncitor acvacultura; bucatar; Spania – 50 locuri de munca pentru: lucratori in agricultura…

Indexul traiului ieftin: Orașele din Romania cu cea mai mare „inflație alimentara” / Unde gasești cel mai ieftin coș de consum din țara

10:31, 19.02.2024 - Capitala, Zalau, Alba Iulia și Timișoara sunt orașele cu cel mai scump coș alimentar din țara, iar cele mai ieftine sunt Constanța, Slobozia și Iași, potrivit calculelor facute de HotNews pe baza prețurilor la alimentele de baza și al nivelului salariilor. Seturile de date privind alimentele și salariile…


Ce parere ai despre aceasta stire?