Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dunele de nisip pot comunica între ele

Publicat:

Dunele de nisip pot comunica intre ele, in ciuda faptului ca ele nu sint ființe vii. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de știința de la Universitatea din Cambridge, al caror studiu a fost publicat in revista . Atunci cind gramezile de nisip sint expuse la vint sau la fluxuri de apa, ele creaza forma dunelor și incep o mișcare descendenta. Dunele de nisip din deșerturi

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

„Culturile care se rușineaza de eșec nu le permit oamenilor sa inoveze”. Dr. Mark Khater, specialist din Cabridge ne incurajeaza sa facem lucruri marețe in țara natala

11:40, 03.04.2024 - Specialistul in finanțe digitale, inovație și investiții, dr. Mark Khater de la Universitatea din Cambridge a vorbit la Cluj despre teme precum atitudinea tinerilor fața de bani, increderea in sine a popoarelor.

Un start-up britanic vrea sa produca medicamente contra cancerului la bordul Stației Spațiale Internaționale

23:05, 01.04.2024 - Un start-up britanic – BioOrbit – a anunțat ca vrea sa produca medicamente contra cancerului la bordul Stației Spațiale Internaționale, precizand ca un prim test ar urma sa aiba loc in 2025. Strategia imunoterapiei contra tumorilor este o metoda de combatere a cancerului , care  ”invața” sistemul imunitar…

Boala misterioasa fara leac care te face captiv in propriul tau corp. Aproape toți cei afectați sunt urmașii aceleiași persoane

07:05, 22.03.2024 - Neuroferitinopatia este o boala rara a creierului care ii face pe pacienți sa devina captivi in propriul lor corp și pare sa afecteze, in mare parte, doar urmașii unei singure familii, scrie BBC. Cercetatorii de la Universitatea din Cambridge testeaza acum daca un medicament care exista deja pe piața…

Zvonuri despre moartea Regelui Charles

16:51, 18.03.2024 - O serie de canale Telegram și Twitter au difuzat in dupa-amiaza zilei de 18 martie informații despre moartea regelui Carol al III-lea al Marii Britanii. Pe de alta parte, niciun mijloc de presa britanic nu a furnizat informații despre moartea regelui.   In februarie, s-a aflat despre cancerul monarhului;…

Fara plaja in aceasta vara, la Mamaia? E dezastru, dunele de nisip depasesc un metru

13:45, 11.03.2024 - Dupa reamenajarea plajelor din celebra stațiune Mamaia, mulți turiști au fost nemulțumiți de modul in care autoritațile au decis aceste reamenajari. Se pare ca dezatrul este cu mult mai mare, iar in acest sezon estival, romanii ar putea sa ramana fara plaja in aceasta vara, la Mamaia.

Descoperire fabuloasa a astronomilor: a fost detectat un "ocean clocotitor" in spațiul cosmic

16:21, 08.03.2024 -  Observatiile efectuate cu ajutorul telescopului spatial James Webb (JWST) al NASA, au dezvaluit vapori de apa si urme chimice de metan si dioxid de carbon in atmosfera exoplanetei, care are o raza dubla fata de cea a Pamantului si se afla la o distanta de aproximativ 70 de ani lumina. Potrivit cercetatorilor…

Descoperire fabuloasa a astronomilor: a fost detectat un "ocean clocotitor" in spațiul cosmic

11:20, 08.03.2024 -  Observatiile efectuate cu ajutorul telescopului spatial James Webb (JWST) al NASA, au dezvaluit vapori de apa si urme chimice de metan si dioxid de carbon in atmosfera exoplanetei, care are o raza dubla fata de cea a Pamantului si se afla la o distanta de aproximativ 70 de ani lumina. Potrivit cercetatorilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?