Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dreptul la neuitare. „IPS Părinte Eftimie a preluat de la acești Sfinți Ierarhi daruri pe care le-a cultivat în ostenelile sale chiriarhale“

Publicat:
Dreptul la neuitare. „IPS Părinte Eftimie a preluat de la acești Sfinți Ierarhi daruri pe care le-a cultivat în ostenelile sale chiriarhale“

■ preot dr. Florin Țuscanu reamintește ca pe 30 ianuarie se implinesc 52 de ani de la hirotonirea episcopului Romanului și Hușilor, ■ este considerat ca fiind unul din cei mai blanzi episcopi pe care i-a avut Eparhia, lucru pentru care este cunoscut și ca „Eftimie cel Bun” ■ inaltul prelat a fost […] la neuitare. „IPS a preluat de la acești Sfinți Ierarhi daruri pe care le-a cultivat in ostenelile sale chiriarhale“ apare prima data in Monitorul de Neamț și Roman .

Citeste articolul mai departe pe monitorulneamt.ro…  

Sursa articol si foto: monitorulneamt.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dreptul la neuitare. Arhiepiscopia Romanului și cei doi episcopi Gheorghe

10:35, 10.04.2024 - ■ de-a lungul existenței sale, Arhiepiscopia Romanului și Bacaului a avut 75 de ierarhi ■ dintre ei, doi au purtat numele de Gheorghe și au ajuns mitropoliți ai Moldovei ■ episcopul Gheorghe I a avut metania la Manastirea Neamț, iar Gheorghe al II-lea la Manastirea Bistrița ■ Preot dr. Florin Țuscanu…

O urbe multiseculara. Manifestari dedicate celor de 632 de ani de la prima atestare documentara a Romanului

23:26, 31.03.2024 - ■ la Palatul Nevruzzi a fost organizata o sesiune de comunicari științifice despre istoria așezarii ■ prima referința a existenței este in Uricul lui Roman Mușat, cel mai vechi document autentic moldovenesc scris in limba slavona și pastrat la Arhivele Naționale din București ■ Cu ocazia implinirii…

Unirea Basarabiei cu Patria Mama, sarbatorita la Balti

12:41, 29.03.2024 - ■ manifestarile au avut loc pe 27 martie 2024, in ziua cand s-a sarbatorit 106 ani de la Unirea Basarabiei cu Romania ■ sesiunea de comunicari științifice a avut ca tema: „Unirea Basarabiei cu Romania: valori, spiritualitate și educație” ■ Romanul a fost reprezentat de preot dr. Florin Țuscanu, lector…

Dreptul la neuitare. Un tablou despre clerul din anul 1889

14:35, 05.03.2024 - ■ un tablou infațișand preoții care slujeau in județul Roman la sfarșitul secolului al XIX-lea a fost gasit de preotul Florin Țuscanu in arhiva bisericii din Moldoveni ■ a fost realizat in primavara anului 1889, cu prilejul aniversarii a 10 ani de la inscaunarea episcopului Melchisedec Ștefanescu ■…

Nemțeni prezenți peste Prut, la Balți, la „Zilele Mitropolit Visarion Puiu”

22:25, 27.02.2024 - ■ manifestarea a fost gazduita de Universitatea „Alecu Russo“ din Balți, fiind intitulata „Mitropolit Visarion Puiu, 145 de ani de la naștere și 60 de ani de la trecerea in veșnicie“ ■ preot dr. Florin Țuscanu, moderatorul simpozionului, este președintele asociației ce poarta numele fostului ierarh…

„Un om plin de viața, dinamic, popular, care s-a risipit generos in multe laturi ale slujirii Bisericii și comunitații“. In memoriam, parintele Viorel Mitrea

11:15, 06.02.2024 - ■ pe 3 februarie s-au implinit 16 ani de la decesul preotului Mitru Viorel, fost paroh la Biserica Sfinții Voievozi din Roman ■ preot dr. Florin Țuscanu ii cinstește memoria colegului iubit și stimat de enoriași și comunitate ■ Preot dr. Florin Țuscanu dedica in rubrica „Dreptul la neuitare“, pe care…

ApaServ, explicații pe tema renunțarii municipiului la serviciile firmei. „Romanul a predat companiei rețele deja expirate, care trebuiau inlocuite inainte de anul 2009“

15:50, 02.02.2024 - ■ din perspectiva ApaServ, plecarea Romanului la un alt furnizor de utilitați atrage o serie de masuri de natura tehnica și comerciala, ce vor trebui luate de operator ■ municipiul va avea de achitat o serie de despagubiri, destul de importante, in opinia conducerii companiei ■ ApaServ crede ca pierderile…

Preotul Țușcanu, amanunte inedite despre Voda Mircea cel Batran și mormantul sau unic in țara. Au trecut șase secole și șase ani de la moartea voievodului

23:55, 01.02.2024 - ■ la Manastirea Cozia, mormantul sau are infațișarea unui sarcofag egiptean, unic intre toate cele boierești și domnești din țara ■ unul dintre stareții Coziei, Calist, a ajuns in anul 1878 locotenet de episcop al Romanului cu titulatura „Bacaoanul“ ■ In urma cu 606 ani, la 31 ianuarie 1418, a murit…


Ce parere ai despre aceasta stire?