Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Din tradițiile poporului român – Spolocania și Gromovnicul

Publicat:

A posti nu inseamna a inlocui mancarea de dulce cu cea de post, ci a renunța total la mancare și bautura, in anumite intervale de timp. ”Postind, adica nemancand cate o zi intreaga (sau și mai multe, cei ce pot) ori mancand paine și band apa o data in zi (dupa ceasul al treilea de dupa-amiaza), ne infranam pornirile trupești și facem loc aplecarii spre mai lesnicioasa indeplinire a indatoririlor sufletești. Postind, in felul aratat, ne departam mai cu deadinsul de cele lumești, pentru a starui mai ușor și mai prelung in cele duhovnicești”. Sarbatoarea a inseamnat dintotdeauna pentru țaranul roman

Citeste articolul mai departe pe mesagerulneamt.ro…  

Sursa articol: mesagerulneamt.ro


Stiri pe aceeasi tema

Omul care devine Dumnezeu

20:11, 04.05.2024 - Omul Luminii, cel care nadajduiește sa se nasca din nou in matricea Invierii, omul care descopera, in paguba vieții sale, departarea de modelul firesc al umanitații, Iisus Hristos, cel care cade in umbra Fiului lui Dumnezeu pentru a scapa de propria umbra, acela este Omul care devine Dumnezeu. Pentru…

Leacurile babești. Superstiții și semne

18:01, 29.04.2024 - Eresuri și credințe. Credintele oamenilor care au trait altadata pe meleagurile acestei bucați de țara, zona Oraștiei, ii indreptațesc pe unii sa vorbeasca despre o alta viziune asupra lumii, despre mitologie ca parte a credinței in Dumnezeu. Poate contrariaza aceste spuse. Sunt convins ca dreptatea…

De la Sanjorz la Arminden in vechiul Martinești

06:10, 28.04.2024 - De la Udatul fetelor de Sanjorz pana la Arminden – cand impodobeau porțile mari de la ulița cu prajini lungi care aveau in varf manunchiuri bogat infrunzite- nu-i vreme lunga. Numa’ șase zile. Despre aceaste zile, propun lecturii cateva franturi din cartea profesorului universitar Liviu Lazarescu „Martinești…

Obiecte de poveste: Biserica Monument Sfantul Mare Mucenic Gheorghe din Muzeul Satului de pe Dealul Florilor

18:15, 25.04.2024 - Biserica Monument Sfantul Mare Mucenic Gheorghe din Satul de pe Dealul Florilor reprezinta o dovada a statorniciei credinței poporului roman, un simbol al continuitații și rezilienței și, bineințeles, al legaturii cu Dumnezeu. Cu o vechime de aproape 400 de ani, acest deosebit monument de arhitectura…

Bar deschis de calugarițe. Turiștii beau bere și asculta cuvantul lui Dumnezeu

12:55, 26.03.2024 - O congregație de calugarițe catolice a redeschis un bar intr-un sanctuar antic din nordul Spaniei, unde ofera halbe de bere pelerinilor, in speranța de a raspandi cuvantul lui Dumnezeu oaspeților insetați care viziteaza situl roman din secolul al XI-lea.

Arhiepiscopul Irineu a fost prezent la Manastirea „Buna Vestire” de la Patrangeni

19:15, 25.03.2024 - Vineri, 25 martie 2024, de Praznicul Bunei Vestiri, Inaltpreasfințitul Parinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Manastirea „Buna Vestire” de la Patrangeni, protopopiatul Alba Iulia. Cu prilejul hramului acestei vetre monahale, Arhipastorul nostru, inconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat…

Mircea Eliade și principalul mit indo-european

10:10, 13.03.2024 - Astazi, oamenii au dificultați in a ințelege ce este lumea spirituala, ce este binele și raul, unde este Dumnezeu și unde este adevarul. Lipsa spiritualitații a intrat in viața noastra, deoarece lumea este controlata cu prețul scaderii inteligenței umane. De aceea in secolul nostru de pierdere totala…

16 ani de la moartea ieromonahului Lazar Țabra. Mesajul Arhiepiscopiei din Alba Iulia

15:40, 12.03.2024 - Astazi s-au implinit 16 ani de la trecerea la cele veșnice a ieromonahului Lazar Țabra, unul dintre cei mai iubiți duhovnici care au viețuit in mijlocul obștii monahale a fostului Schit „Sfantul Lazar” din Alba Iulia. Ieromonahul Lazar a vazut lumina zilei pe 19 iulie 1926, fiind originar din județul…


Ce parere ai despre aceasta stire?