Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Diferențele dintre tomografie și RMN

Publicat:

Oare și-a pus cineva aceasta intrebare? Care sunt diferențele exacte dintre o tomografie și un RMN? Advertisement   Cand exista o problema pe care un medic nu o poate depista folosind metodele tradiționale va apela cu siguranța la una din cele doua, sau daca nu chiar, amandoua proceduri. Advertisement   In prima faza, acestea au denumiri diferite și complicate: tomografia computerizata sau CT și Rezonanța magnetica nucleara sau RMN. Iar pe langa nume, fiecare vine cu o serie de avantaje și dezavantaje proprii. Ambele se pot face la clinicile și spitalele din sistemul de sanatate de stat, diar…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

STUDIU: Una din trei gravide/mame minore din Romania a ramas insarcinata in jurul varstei de 15 ani. Una din șase minore insarcinate nu a fost nici la medicul de familie, nici la medicul ginecolog pe parcursul sarcinii

18:01, 25.04.2024 - Una din trei fete care in prezent sunt mame/gravide minore a ramas insarcinata pentru prima data in jurul varstei de 15 ani sau mai puțin. Pentru mai mult de o treime dintre fetele care au ramas insarcinate in jurul varstei de 15 ani sau mai puțin, diferența dintre ele și partenerul lor este de 5 […]…

Analize gratuite pentru gravide și lauze, chiar daca nu sunt asigurate

13:10, 23.04.2024 - Senatul a adoptat o inițiativa legislativa a USR, care prevede ca femeile insarcinate dar și cele care au nascut de curand sa beneficieze de analize gratuite, inclusiv daca sunt sau nu asigurate. proiectul de lege va fi dezbatut și in Camera Deputaților, care este forul decizional. Femeile insarcinate…

Cea de-a XIV-a ediție a „Marșului Pentru Viața” organizata și la Cugir. Un mesaj de iubire și solidaritate pentru femeile insarcinate aflate intr-o situație dificila

18:15, 31.03.2024 - La Cugir a avut loc o noua ediție a Marșului pentru Viața, eveniment organizat de Parohia Ortodoxa ”Sfinții Trei Ierarhi”  reprezentata de preot Ioan Candea. Anul acesta, in cadrul  Marșului pentru Viața, orașul Cugir s-a alaturat celor peste 1000 de localitați din țara și Republica Moldova care au…

Vaccinarea HPV la femeile intre 19 și 45 de ani. Raspunsurile ginecologului la cele mai frecvente intrebari

06:00, 25.03.2024 - Te poți vaccina anti HPV chiar daca ai o infecție HPV activa? Ce se intampla daca ai inceput schema și ai ramas insarcinata? Ce beneficii aduce vaccinul și cat dureaza perioada de imunitate? Sunt cateva dintre intrebarile frecvente referitoare la vaccinarea HPV la care pacientele cauta raspuns inainte…

Medic navigator, ”ingerul” bolnavelor de cancer

15:20, 08.03.2024 - Oana Geana este o tanara doctorita radiolog de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, care a ales sa ajute bolnavii de cancer si intr-un alt mod – a devenit navigator pentru pacienti, sfatuindu-i si indrumandu-i in lupta cu boala. Una dintre multele paciente care au reusit sa invinga cancerul,…

Un anestezist timișorean „spulbera" cele mai comune mituri despre pregatirea preoperatorie

12:00, 03.03.2024 - Informarea este unul din pașii esențiali pentru ca pacientul sa fie liniștit atunci cand trebuie sa treaca printr-o intervenție chirurgicala. Specialiștii spun ca e importanta examinarea de dinainte de operație pentru ca anestezia sa poata fi facuta in concordanța cu fiziologia pacientului și cu istoricul…

Alimentele pe care femeile insarcinate nu au voie sa le consume. Pot face rau copilului

21:00, 09.02.2024 - Sarcina nu o face pe femeie bolnava și nici nu inseamna o povara, dar implica grija și responsabilitate. Specialiștii spun ca gravidele trebuie sa fie foarte atente la stilul lor de viața, mai ales la alimentație. Unele feluri de mancare sunt complet interzise, pentru ca pot deveni toxice odata consumate.…


Ce parere ai despre aceasta stire?