Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dietele ne fac canibali

Publicat:

Când suntem chinuiti de foame, celulele creierului încep "sa se manânce" între ele. Cercetatorii americani spun ca este vorba despre asa-zisul fenomen de "autofagie", când celulele creie­ru­lui "îsi curata" interiorul, hra­nindu-se cu "resturile" acumulate acolo. Abstinenta de la hra­na "apasa pe tragaciul" auto­fa­giei în celulele creierului care con­troleaza apetitul, explica spe­­cialistii într-un studiu publicat în revista Cell Me­ta­bo­lism. Astfel, "canibalismul celular"…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua terapie pentru astm, rezultate promitatoare in testele preclinice

05:40, 30.05.2024 - O echipa de oameni de știința chinezi a dezvoltat o terapie promițatoare folosind celule imune modificate genetic, care a demonstrat ca induce o remisie de lunga durata a astmului in testele preclinice, in urma unei singure injecții. Astmul este cea mai raspandita boala respiratorie Astmul, cea mai…

Lupus, boala autoimuna care face corpul sa-și atace celulele sanatoase

13:00, 11.05.2024 - Lupusul este o afecțiune autoimuna complexa care determina sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase din piele, rinichi, inima și plamani. Cauzele exacte ale lupusului sunt in mare parte necunoscute. Cercetatorii presupun ca o combinație de hormoni, gene, funcția sistemului imunitar și factori de…

Actualitate medicala/ Jumatate din informatii sunt ­uitate intr-o ora si 66% dupa o zi

21:15, 08.05.2024 - Vi s-a intamplat vreodata sa uitați daca ați incuiat ușa sau daca ați scos fierul de calcat din priza atunci cand ați plecat de acasa? Astfel de momente sunt normale și mult mai frecvente decat ați banui. Asta pentru ca memoria este selectiva și influențata de o varietate de factori, precum emoțiile.…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Au fost gasite punctele slabe și ar putea aparea un tratament

10:55, 19.03.2024 - Virusul Epstein-Barr (EBV) este una dintre cele mai comune infecții la nivel mondial, insa pana in prezent nu exista niciun vaccin sau tratament specific pentru combaterea lui. Totuși, exista speranțe ca acest lucru s-ar putea schimba in viitorul apropiat, deoarece cercetatorii au identificat puncte…

Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice

13:20, 16.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Institutul Allen din SUA au inceput procesul de cartografiere a celor 86 de miliarde de neuroni din creierul uman,... The post Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice appeared first on Special…

Dietele, cum este cea numita Keto, sau postul intermitent, ar putea incetini evoluția unor cancere

19:10, 14.03.2024 - Dietele, cum este cea numita Keto, sau postul intermitent ar putea incetini evoluția unor cancere, prin limitarea numarului total al caloriilor, a aportului de glucoza și a altor nutrienți. Dietele ketogenice, cum este dieta Keto, presupun alimente bogate in grasimi si aport scazut de carbohidrați,…


Ce parere ai despre aceasta stire?