Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dezvăluirile care ZDRUNCINĂ istoria lumii. REGINA nu a murit aşa cum credeau toţi | GALERIE FOTO

Publicat:

1445514745 Celebra poveste a mortii Cleopatrei, potrivit careia regina Egiptului antic ar fi fost ucisa de muscatura unui sarpe veninos, nu este verosimila, sustin academicienii de la Universitatea din Manchester.

Potrivit BBC, mai multi egiptologi si specialisti în serpi s-au asociat pentru a examina plauzibilitatea celei mai cunoscute versiuni a mortii Cleopatrei care ar fi fost ucisa, împreuna cu doua din servitoarele favorite, de muscatura unei cobre sau vipere.

Potrivit povestii clasice, sarpele, adus dintr-o zona rurala a Egiptului si introdus în palat…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Biblioteca USV a organizat simpozionul dedicat Zilei Internaționale a Carții și Zilei ...

15:05, 21.04.2024 - O manifestare a lunii aprilie care a prins deja contur de ani buni la Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava (USV) este reprezentata de simpozionul care celebreaza Ziua Internaționala a Carții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibliotecarului din Romania șa USV. In acest an, ...

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

CJ Dambovița susține invațamantul superior dambovițean

06:50, 17.04.2024 - CJ Dambovița și-a reafirmat sprijinul pentru invațamantul superior dambovițean, președintele CJ Dambovița, Corneliu Ștefan spune ca Universitatea „Valahia” din Targoviște trebuie sa fie unul dintre pilonii dezvoltarii județului Dambovița și ai reședinței de județ.  Intr-un județ care se afla in continua…

Una dintre cele mai vechi carți din lume ar putea fi vanduta cu peste 2,6 milioane de dolari

14:10, 07.04.2024 - O carte din Egipt, scrisa in la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie in luna iunie la Londra, potrivit Reuters. Codexul Crosby-Schoyen – scris in limba copta pe papirus in jurul anilor 250-350 d.Hr. si produs intr-una…

„Amprente pe spațiul gol”: o calatorie emoționanta in inima medicinei

18:05, 18.03.2024 -   Autor consacrat și medic specialist in boli pulmonare la Universitatea de Medicina din Pamukkale, Turcia, Goksel Altinisik ne bucura cu un nou volum de scrieri, in versuri și proza, inspirat din viața profesionala. In „Amprente pe spațiul gol”, autoarea face „observații ale unor situații cat se poate…

Mearsheimer. Incotro se indreapta razboiul din Ucraina?

14:46, 17.03.2024 - John Mearsheimer, cel mai cunoscut geopolitician american, profesor de Științe Politice la Universitatea din Chicago, despre viitorul conflictului ucrainean. Autor:  John J. Mearsheimer Poate Ucraina sa țina linia in 2024? Acesta ar fi cel mai bun scenariu, potrivit lui John Mearsheimer, profesor de…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…


Ce parere ai despre aceasta stire?