Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dezastrele naturale ne-au costat 14 miliarde de euro

Publicat:

In perioada 1980-2021 au fost inregistrate 39 de dezastre naturale in Romania iar pierderile economice provocate de acestea au fost in cuantum de aproximativ 14 miliarde euro. Dezastrele climatice au cauzat daune economice in valoare de 487 miliarde euro in randul statelor membre ale , se arata in raportul ”Tablou de monitorizare a riscurilor climatice asupra sectorului bancar in Romania, 2022”, realizat de BNR. Principalele riscuri fizice evaluate in analiza se refera la inundații, seceta și temperaturi ridicate. Companiile din Romania aflate in sectoare care ar putea fi afectate…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mircea Hava: Votul din 9 iunie este mai important ca oricand, iar europenii ințeleg mai bine importanța Uniunii și a instituțiilor europene

09:50, 19.04.2024 - Ultimul sondaj Eurobarometru arata ca cetațenii Uniunii Europene ințeleg importanța alegerilor din iunie, nu doar ca parte a unui proces democratic funcțional, dar mai ales in cheia situației geopolitice actuale și a provocarilor la care trebuie sa facem fața, impreuna. E un lucru firesc și imbucurator,…

Atenționarea specialiștilor, de Ziua Mondiala a Sanatații: Sedentarismul, fumatul, alcoolul si alimentatia necorespunzatoare pun in pericol sanatatea romanilor

14:36, 17.04.2024 - Ca in fiecare an, lumea intreaga a celebrat, pe 7 aprilie, Ziua Mondiala a Sanatații, zi in care s-au implinit 76 de ani, de la inființarea Organizației Mondiale a Sanatații (OMS). Evenimentele care au marcat aceasta zi s-au desfașurat sub sloganul ”Sanatatea mea, dreptul meu”. Articol publicat in Jurnalul…

Consumul de energie electrica in economie – in crestere, cel al populatiei – in scadere

00:21, 16.04.2024 - Consumul final de energie electrica in primele doua luni din 2024 a fost de 8,616 miliarde de kWh, cu 1,7% mai mare fata de perioada similara din 2023, in timp ce productia interna a insumat 2,971 milioane de tep, in scadere cu 23.000 tep (-0,8%), potrivit datelor publicate, ieri, de Institutul National…

Rețeaua și prosumatorul – cuplul motor pentru tranziția energetica

11:05, 15.04.2024 - Consumul total anual de aproape 50 de miliarde kWh de energie electrica este una dintre cifrele importante din bilantul energetic al Romaniei. Aceasta inseamna o medie de 2.617 kWh de energie electrica/cap de locuitor/an. Deși comparativ cu majoritatea statelor UE consumul nostru este relativ scazut,…

Bulgarii se așteapta ca in urmatorii ani sa nu mai fie ,,cel mai sarac stat din UE”

11:20, 04.04.2024 - Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor la paritatea puterii de cumparare in Bulgaria a atins 64% din nivelul mediu european in 2023. Acesta este unul dintre indicatorii care arata cel mai exact convergența in interiorul Uniunii Europene, deoarece se iau in considerare diferențele de preț in fiecare…

Romania trece la ora de vara: Ceasurile se ajusteaza cu o ora inainte

08:00, 30.03.2024 - In noaptea aceasta, Romania va face trecerea la ora de vara, marcand inceputul unei perioade de lumina mai indelungata in fiecare zi. Incepand cu ora 3:00, ceasurile vor fi setate cu o ora inainte, devenind ora 4:00. Acest obicei, des intalnit in emisfera nordica, este urmat de obicei la finalul lunii…

Eurostat: Romania are cea mai scazuta pondere a persoanelor cu competente digitale de baza

20:35, 27.02.2024 - Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce privește procentul populației cu competențe digitale elementare, conform ultimelor date publicate de Eurostat. Cu doar 28% din populație indeplinind acest criteriu in 2023, țara noastra se situeaza semnificativ sub media UE de 55% și departe…

Valentin Fagarasian, deputat PNL diaspora: Economia UE trebuie sa produca mai mult „made in EU” si sa relaxeze calendarul privind obiectivele ecologice

11:01, 16.02.2024 - Deputatul PNL de diaspora, Valentin Fagarașian , originar din Codlea, afirma ca economia UE trebuie sa produca mai mult „made in EU” si sa relaxeze calendarul privind obiectivele ecologice. Deputatul PNL de diaspora , Valentin Fagarasian, a declarat intr-un discurs sustinut marti, 13 februarie, in Parlamentul…


Ce parere ai despre aceasta stire?