Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Desert: Prăjitură de gutui cu nuci şi îngheţată de vanilie

Publicat:

Ingrediente:

3 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
6 linguri apa
6 linguri ulei
Un plic praf de copt
Zahar vanilat
Coaja rasa de lamaie
Un praf de sare
2 gutui medii
Zeama de la o lamaie
100 grame mieji de nuca

Se spala gutuile, se curata de coaja pufoasa si se scobesc cotoarele, fara a taia gutuia (sa ramana intreaga, cu gaura in mijloc).

Se pun gutuile intr-o tava de cuptor si se stropesc cu zama de lamaie si zahar vanilat. Se coc circa 20 minute la foc mediu, pana se inmoaie.

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum prepari cea mai cremoasa inghețata cu aroma de lamaie. Rețeta pas cu pas pentru un desert simplu și racoritor

13:40, 08.06.2024 - Atunci cand vrei sa te racorești in zilele caniculare și sa-ți rasfeți papilele gustative, inghețata cu aroma de lamaie este alegerea potrivita. Pe langa faptul ca este fresh, este și ușor de preparat. Iata pașii pe care trebuie sa-i urmezi.

Tiramisu cu sos de capsuni

00:05, 26.04.2024 - Ingrediente: 5 oua, 250 g mascarpone, 300 g capșuni, 100 ml apa, 23 pișcoturi, 7 linguri zahar, 1 lingurita esenta de vanilie, sare Mod de preparare: Se spala casunile, se curata si se taie felii. Se pun intr-un vas, cu apa si doua linguri de zahar, si se fierb cinci minute. Se mixeaza cu un mixer vertical…

Rețeta de prajitura cu prune și miere. Desert de post pentru intreaga familie

23:40, 23.04.2024 - Iți dorești sa pregatești ceva delicios pentru tine și cei dragi, dar nu știi ce sa faci? Daca da, ești in locul potrivit, pentru ca noi iți prezentam o rețeta delicioasa de prajitura cu prune și miere. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.

Rețeta de prajitura cu pere și nuci. Desert delicios și rapid de post

15:30, 21.04.2024 - Iți este pofta de ceva dulce, dar nu știi ce sa faci? Noi iți prezentam o rețeta delicioasa de prajitura cu pere și nuci. Un desert rapid și simplu. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.

Un preparat gustos si versatil, branza de caju

19:56, 15.04.2024 - Bogata in vitamine și minerale, branza de caju este o alternativa sanatoasa la branza tradiționala, inclusiv pentru persoanele care au intoleranța la lactoza si pentru copii. Este un aliment versatil, putand fi folosit ca atare sau adaugat intr-o gama variata de rețete culinare: prajituri, sosuri, salate,…

Rețete de weekend. Trufe de casa: dulcele cu care ii vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!

07:20, 07.04.2024 - Ingrediente:- 800 g ciocolata menaj fara zahar- 150 g unt- 2 linguri lapte rece- 200 g cacao neindulcita- 1 lingurița esența de vanilie- 150 g migdale macinate- 100 g indulcitor- 1 praf de sare Prajitura cu mere cuburi și crumble. Rețeta de post Mod de preparare:Dai prin razatoare jumatate din cantitatea…

Rețeta de prajitura cu morcovi. Un desert delicios pentru perioada de post a Paștelui

19:45, 26.03.2024 - Suntem in perioada de post a Paștelui și ne-am gandit sa-ți prezentam o rețeta simpla de prajitura cu morcovi. Este un desert delicios. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Rețeta de prajitura cu miere și afine. Desert simplu pentru cele mai speciale momente

22:11, 19.03.2024 - Vrei sa ii surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios ori iți este pofta de ceva dulce, dar nu știi ce sa mai faci? Noi avem soluția! Iți prezentam o rețeta delicioasa de prajitura cu miere și afine. Un preparat simplu și rapid care ii va surprinde pe pofticioși. De ce ingrediente ai nevoie, dar și…


Ce parere ai despre aceasta stire?