Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire uluitoare despre structura de la Stonehenge

Publicat:

Calitatea sonora a monoliților folosiți pentru ridicarea acestui monument, in perioada cuprinsa intre anii 3000 i.Hr. și 1600 i.Hr. poate explica de ce aceștia au fost transportați de la o distanța de peste 300 de kilometri, din apropiere de Pembrokeshire, Țara Galilor, cu mijloace rudimentare, deși puteau fi folosite alte stanci aflate mult mai aproape de Stonehenge, scrie Agerpres.

Paul Devereux, expert in arheo-acustica și coordonatorul și Percepție (Landscape and ), a explicat unicitatea monoliților de la Stonehenge pentru BBC.

"Am ajuns…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Anunțul facut de Radu Ștefan Banica despre relația cu Ioana Vallimarescu. Tanarul actor a dat vestea imbrațișandu-și iubita

11:10, 03.06.2024 - Radu Ștefan Banica a facut o dezvaluire neașteptata despre viața lui amoroasa, pe care o ținea secreta pana de curand. Tanarul actor a dat vestea imbrațișandu-și iubita, pe Ioana Vallimarescu. In varsta de 22 de ani, Radu Ștefan Banica a atras atenția cu cea mai noua galerie foto distribuita pe Instagram,…

Ce inseamna daca locuiești in apropierea unui parc sau loc de joaca. Cat de afectat este creierul

14:40, 29.05.2024 - Impactul spațiilor verzi asupra sanatații mintaleConform studiilor, persoanele care traiesc in apropierea parcurilor sau a zonelor verzi prezinta un risc mai scazut de a suferi de probleme de sanatate mintala, cum ar fi depresia. Aceste efecte pozitive se mențin chiar și dupa ce se iau in considerare…

Profesorul Dennis Deletant primește titlul de „Doctor Honoris Causa” de la Universitatea „Ovidius” din Constanța

13:40, 09.05.2024 - Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC), la propunerea Facultații de Istorie și Științe Politice (FISP), decerneaza, luni, titlul de „Doctor Honoris Causa” prof. univ. dr. Dennis Deletant, profesor emerit la School of Slavonic and East European Studies, University College of London. Festivitatea…

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…

Universitatea Ovidius Constanta ii va decerna titlul de Doctor Honoris Causa lui Andrzej Pastwa, de la Universitatea de stat Silezia, din Polonia

11:05, 11.04.2024 - Universitatea "Ovidius" Constanta, la propunerea Facultatii de Teologie, acorda vineri, 12 aprilie 2024, titlul de "Doctor Honoris Causa" prof. univ. dr. habil. Andrzej Pastwa, de la Facultatea de Teologie catolica din cadrul Universitatii de stat Silezia Katowice , din Polonia. Festivitatea va avea…

Revoluția timpului: Ceasul atomic care sfideaza limitele cunoașterii umane!

09:46, 09.04.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Colorado Boulder au creat un ceas atomic folosind lasere și atomi de stronțiu, care este incredibil de precis – pierzand doar o secunda la fiecare 40 de miliarde de ani. Acest ceas este de doua ori mai precis decat precedentul deținator al recordului și ar putea…

Revoluționar! Un simplu test de sange ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc o boala mortala fara sa știe

16:45, 25.03.2024 - Un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc tuberculoza (TBC) fara sa știe este aproape de a fi dezvoltat, oferind o speranța majora pentru combaterea acestei boli mortale. Cercetatorii de la Universitatea din Southampton au identificat un grup de șase markeri biologici…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…


Ce parere ai despre aceasta stire?