Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire: Menopauza, prezentă şi la femelele de cimpanzeu

Publicat:

Descoperire: Menopauza, prezenta si la femelele de cimpanzeu

Menopauza era cunoscuta pana recent doar la oameni si la unele specii de cetacee. Insa, potrivit unui nou studiu, cimpanzeii ar trebui adaugati pe aceasta lista, transmite AFP, conform Agerpres.

Un studiu, publicat joi in jurnalul Science, ofera o noua perspectiva asupra evolutiei menopauzei.

"Cimpanzeii au fost studiati de mult timp in salbaticie si s-ar putea crede ca nu mai este nimic de invatat de la ei", a declarat de la Universitatea de Stat din Arizona si coautor al cercetarii. "Cred ca studiul…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…

Fizicienii versus fiziologii: o noua ipoteza despre viața dupa moarte

05:21, 23.04.2024 - Profesorul Stuart Hameroff de la Universitatea din Arizona și fizicianul Roger Penrose au formulat un nou concept privind existența sufletului la om. Acesta a fost numit Orchestrated Objective Reduction (Orch-OR), scrie Ecopravda. Potrivit cercetatorilor, sufletul omului iși continua existența și dupa…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

[VIDEO] Noul Centru de Cercetare al UAV- inaugurat in prezența ministrului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Bogdan Ivan

09:20, 16.03.2024 - Un proiect de peste 7 milioane de euro caștigat de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a dus la realizarea unuia dintre cele mai importante centre de cercetare din țara: Centrul de Cercetare in Bio-Eco-Economie Sustenabila din Vladimirescu unde vor fi create soluții inovative pentru protejarea mediului,…

Descoperire fabuloasa a astronomilor: a fost detectat un "ocean clocotitor" in spațiul cosmic

16:21, 08.03.2024 -  Observatiile efectuate cu ajutorul telescopului spatial James Webb (JWST) al NASA, au dezvaluit vapori de apa si urme chimice de metan si dioxid de carbon in atmosfera exoplanetei, care are o raza dubla fata de cea a Pamantului si se afla la o distanta de aproximativ 70 de ani lumina. Potrivit cercetatorilor…

Descoperire fabuloasa a astronomilor: a fost detectat un "ocean clocotitor" in spațiul cosmic

11:20, 08.03.2024 -  Observatiile efectuate cu ajutorul telescopului spatial James Webb (JWST) al NASA, au dezvaluit vapori de apa si urme chimice de metan si dioxid de carbon in atmosfera exoplanetei, care are o raza dubla fata de cea a Pamantului si se afla la o distanta de aproximativ 70 de ani lumina. Potrivit cercetatorilor…

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…

Omul care traiește de 70 de ani intr-un plaman de oțel s-a lansat pe TikTok

16:51, 02.02.2024 - In 1952, pe cand avea doar șase ani, Paul s-a imbolnavit de poliomielita și a ramas cu sechele musculare grave, din cauza carora n-a mai putut respira. Problema nu erau plamanii, ci paralizia mușchilor diafragmei, potrivit IFL Science . Singura sa șansa de supraviețuire a fost un așa-numit plaman de…


Ce parere ai despre aceasta stire?