Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire arheologică în Vaslui: Aşezare umană din epoca eneoliticului, cu numeroase obiecte

Publicat:

O asezare umana veche de peste 5.200 de ani, cu numeroase obiecte din ceramica, silex si piatra, a fost descoperita de catre specialistii in vecinatatea localitatii vasluiene Fruntiseni, materialul arheologic urmand a fi restaurat si expus publicului, informeaza mediafax.ro.

Potrivit specialistilor Muzeului "" Barlad, situl arheologic descoperit langa localitatea Fruntiseni se intinde pe o suprafata de aproximativ 1,5 hectare si cuprinde doua locuinte construite in epoca eneoliticului, in urma cu peste 5.200 de ani.

Gasite in urma sapaturilor facute…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire macabra la granița țarii. Trei cadavre au fost gasite in Tisa, de un pescar / FOTO 

11:00, 08.05.2024 - Cadavrele a trei tineri au fost gasite la granița cu Romania, in Tisa. Potrivit informațiilor transmise de granicerii ucraineni, cel mai probabil, barbații incercau sa paraseasca Ucraina. Cel mai mic dintre ei avea doar 18 ani.

JAPONIA Descoperire arheologica monumentala in Japonia: Sabia ucigatoare de demoni și scutul de oglinda din epoca Kofun

08:45, 04.04.2024 - Arheologii au descoperit in Japonia o sabie de peste doi metri din epoca Kofun, veche de 1600 de ani, impreuna cu un scut de oglinda, semnificand posibil apartenența la o elita militara și subliniind avansul tehnologic și importanța riturilor funerare ale perioadei. The post JAPONIA Descoperire arheologica…

Toți locuitorii unei țari importante vor ajunge sa poarte același nume. Care este explicația?

11:35, 02.04.2024 - 'Sato' este cel mai raspandit nume de familie in randul japonezilor, cu o creștere spectaculoasa de peste o mie de ori in ultimii ani, atat din cauza scaderii demografice, cat și a legislației nipone care prevede ca se foloseste un singur nume de familie.Pe baza acestor factori, autorii analizei estimeaza…

A fost gasita vaca care poate revoluționa tratamentul pentru diabet: Produce insulina umana in lapte

02:10, 21.03.2024 - Descoperire revoluționara care ar putea schimba complet modul in care este tratat diabetul. O echipa de cercetatori a modificat genetic o vaca bruna din Brazilia pentru a produce insulina umana in laptele sau. Noua descoperire ar putea face ca insulina sa fie mult mai accesibila și mai ieftina pentru…

Fosilele unui „animal foarte ciudat”, gasite intacte. „Aceasta descoperire nu face decat sa sporeasca ciudațeniile din Triasic”

08:05, 25.02.2024 - Oamenii de știința au descoperit o noua fosila remarcabil de completa - o reptila acvatica de 5 metri lungime din perioada triasica. Creatura dateaza de acum 240 de milioane de ani și a fost supranumita „dragon” din cauza gatului sau extrem de lung, scrie BBC.

Descoperire ingrozitoare. Cadavrul unei femei și ramașițele a 30 de persoane au fost gasite intr-o casa inchiriata de un barbat

11:50, 18.02.2024 - Caz șocant intr-o casa. Au fost gasite ramașițele umane a 30 de persoane și cadavrul unei femei de 30 de ani. Un barbat care a inchiriat locuința a ținut acolo trupul neinsuflețit timp de doi ani. Polițiștii au fost ingroziți de ce au gasit in interior.

Descoperire macabra in SUA. Ramașițele incinerate a cel puțin 30 de persoane, gasite intr-o casa inchiriata

10:31, 18.02.2024 - Ramașițele incinerate a cel puțin 30 de persoane au fost gasite intr-o locuința in care a stat un fost proprietar al unei case de pompe funebre. Tot acolo a fost ținut corpul unei femei decedate intr-un dric, timp de doi ani.


Ce parere ai despre aceasta stire?