Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De la armata europeană, la ”armata-pilon” a NATO. Care sunt beneficiile unificării militare a statelor din Uniunea Europeană | ANALIZĂ

Publicat:

Dupa Conferința pentru securitate de la Munchen, statele sunt tot mai convinse ca ar trebui sa puna în comun o armata proprie, care sa fie un pilon al Alianței transatlantice.

Punerea în comun a unor sisteme de lupta ar economisi vreo 11 miliarde euro din cei 220 miliarde prevazute, conform analiștilor de la McKinsey & Company. Țarile occidentale abia daca și-ar mari foarte puțin investiția în armate, pâna în 2020, însa țarile din Europa de Est va trebui sa investeasca pâna la 3% anual din PIB.

În 2014, țarile…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania a importat mai mult decat a exportat in 2023

09:16, 10.04.2024 - Per ansamblu, in ceea ce privește balanța totala a plaților curente ale statelor membre UE in interiorul și in afara Uniunii, pe baza datelor disponibile neajustate sezonier, cincisprezece țari au inregistrat excedente, unsprezece state membre au inregistrat deficite și un stat membru a avut o balanța…

Planul USR: Cum ar putea toți copiii romani din diaspora sa invețe limba romana

14:10, 27.03.2024 - USR se lupta pentru ca cei 500.000 de copii romani, plecați cu parinții lor in Uniunea Europeana, sa primeasca o șansa reala la educație in limba romana.Datele oficiale arata ca, in ultimii 14 ani, aproape jumatate de milion de copii romani s-au nascut in afara țarii. Sunt deja 6 milioane de romani…

UE: Liderii statelor membre vor progrese in proiectul de utilizare a activele inghetate rusesti in favoarea Ucrainei

07:40, 22.03.2024 - Liderii statelor membre ale Uniunii Europene, reuniti la summit-ul de la Bruxelles, au decis aseara sa avanseze cu un proiect ce vizeaza utilizarea profiturilor din activele inghetate ale Rusiei in Europa pentru a inarma Ucraina. Acest lucru ar trebui sa permita eliberarea unei sume de pana la 3 miliarde…

Danemarca declanșeaza nebunia - Femeile sunt chemate cu disperare sa faca armata: Sa evitam razboiul

23:30, 14.03.2024 - Danemarca cheama femeile la serviciul militar, in incercarea de a "evita razboiul" in fața agresiunii rusești. De asemenea, anunța o creștere de 4,4 miliarde de lire sterline a cheltuielilor pentru aparare. Danemarca intenționeaza sa iși majoreze cheltuielile pentru aparare cu 4,4 miliarde de lire sterline…

Date Eurostat: Romania, printre țarile cu cea mai puternica contracție a economiei din UE

13:35, 08.03.2024 - Produsul Intern Brut (PIB) al Zonei euro si Uniunii Europene a stagnat, in ultimul trimestru din 2023, comparativ cu trimestrul al treilea, insa Romania se numara printre tarile-membre cu cea mai puternica contractie a economiei, de la un trimestru la altul. Potrivit datelor publicate, vineri, de Eurostat,…

Comisia Europeana va prezenta o viitoare propunere de strategie de aparare a Uniunii Europene

06:25, 18.02.2024 - Comisia Europeana va prezenta o propunere de strategie industriala de aparare in trei saptamani, a declarat sambata presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si va deschide, de asemenea, un birou de inovare in domeniul apararii in Ucraina, informeaza Reuters. ‘Europa trebuie sa isi intensifice…

Ajutorul occidental pentru Ucraina, la rascruce

22:36, 17.02.2024 - Conform unui raport al Institutul pentru economie mondiala din Kiel (Kiel Institut), conflictul armat din Ucraina a determinat Occidentul sa aloce sute de miliarde de euro in sprijinul acestei țari, potrivit cotidianului german Bild.de. Astfel, analiza financiara detaliata arata ca Uniunea Europeana…

Plombele dentare din amalgam, interzise in toate țarile UE din 2025. Acord pentru eliminarea completa a mercurului in Europa

09:36, 12.02.2024 - Amalgamul folosit pentru plombele dentare, care are in compoziție mercur - o substanța extrem de toxica și care dauneaza atat sanatații umane, cat și mediului -, urmeaza sa fie eliminat treptat din țarile Uniunii Europene, pana la 1 ianuarie 2025, dupa cu


Ce parere ai despre aceasta stire?