Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce plânge bebelușul, ce îl doare? Cercetătorii au rezolvat această problemă cu ajutorul electroencefalogramei

Publicat:

De ce plange bebelușul? E clar ca-l supara sau il doare ceva, dar e foarte greu de ințeles ori de ghicit ce anume. Conform revistei Știința & Tehnica, cercetatorii au descoperit o metoda prin care pot obține raspunsul la aceasta intrebare fara a chinui sugarul cu teste invazive. Specialiștii de la Universitatea din Oxford au creat o metoda mai precisa decat cele clasice folosite de pediatri – interpretarea expresiilor faciale, masurarea ritmului cardiac – pentru a descifra acest tip de comportament: s-au folosit de citirea undelor cerebrale ca sa detecteze semnatura ce indica durerea unui bebeluș.…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Misterul ‘Copacului vieții’ a fost rezolvat de oamenii de știința. Povestea lui a inceput in urma cu 21 de milioane de ani

07:56, 16.05.2024 - Oamenii de știința au rezolvat misterul originii stravechilor arbori baobab. Conform studiilor ADN, acești arbori emblematici au aparut pentru prima data in Madagascar, in urma cu 21 de milioane de ani, scrie BBC. Semințele lor au fost ulterior transportate de curenții oceanici in Australia și, de asemenea,…

NASA, anunț important despre Eclipsa de Soare. Ce vor face specialiștii maine, 8 aprilie 2024

23:05, 07.04.2024 - Cercetatorii pregatesc o operațiune impresionanta pentru monitorizarea eclipselor solare. In ziua de maine, 8 aprilie 2024, specialiștii NASA vor utiliza avioane și rachete echipate cu tehnologii avansate pentru a studia fenomenul fascinant al unei eclipse totale de soare.

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Prof. Teodor Vartic, de la Palatul Copiilor Bistrița: Aritmetica japoneza dezvolta fantastic legatura intre emisfere și creativitatea copiilor

16:06, 03.03.2024 - De cateva luni, la Palatul Copiilor din Bistrița copiii au șansa de a studia intr-un ritm lejer și distractiv aritmetica japoneza. Și asta grație pasiunii și generozitații unui fizician pensionat. La cei 73 de ani ai sai, profesorul Teodor Vartic preda in regim de voluntariat cursuri de aritmetica japoneza…

Profesorul Teodor Vartic, de la Palatul Copiilor Bistrița: Aritmetica japoneza dezvolta fantastic legatura intre emisfere și creativitatea copiilor

16:00, 03.03.2024 - De cateva luni, la Palatul Copiilor din Bistrița copiii au șansa de a studia intr-un ritm lejer și distractiv aritmetica japoneza. Și asta grație pasiunii și generozitații unui fizician pensionat. La cei 73 de ani ai sai, profesorul Teodor Vartic preda in regim de voluntariat cursuri de aritmetica japoneza…


Ce parere ai despre aceasta stire?