Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce nu simțim scăderea inflației în buzunare? Prețurile cresc în continuare, dar mai încet, anunță BNR

Publicat:
De ce nu simțim scăderea inflației în buzunare? Prețurile cresc în continuare, dar mai încet, anunță BNR

, consultant strategie in a Romaniei (BNR), afirma ca din februarie intram din nou intr-o zona de dezinflatie, ceea ce inseamna o crestere incetinita a preturilor, dupa avansul care s-a produs in prima luna din acest an.

BNR o spune clar: prețurile cresc, dar mai incet!

"Luna februarie a fost in calculele si in comentariile o luna in care trebuia sa iesim din coama care s-a produs in ianuarie si pe care Banca centrala a Romaniei a vazut-o, a vazut-o in imaginatie si in calcule. Si a subliniat foarte clar pentru autoritati si pentru populatie…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

BNR face anunțul zilei dupa ce Romania a condus topul inflației in UE trei luni la rand: Prețurile scad mai incet

07:25, 17.04.2024 - Rata anuala a inflatiei va continua sa scada in urmatoarele luni intr-un ritm incetinit fata de anul 2023 si pe o traiectorie usor mai ridicata decat cea anticipata in prognoza pe termen mediu din februarie 2024, se arata in Minuta sedintei de politica monetara a Consiliului de Administratie al Bancii…

BNR anunța scaderea indicelui ROBOR la 6,05% pe an

16:00, 01.04.2024 - BNR a facut anunțul. Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza costul creditelor de consum in lei cu dobanda variabila, a scazut luni la 6,05% pe an, de la 6,06% pe an in sedinta precedenta, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei ( BNR ). La inceputul anului, indicele…

Vasilescu, BNR: „Intram din nou intr-o zona de dezinflatie”

16:20, 14.03.2024 - Adrian Vasilescu, consultant strategie in Banca Nationala a Romaniei (BNR), afirma ca din februarie intram din nou intr-o zona de dezinflatie, ceea ce inseamna o crestere incetinita a preturilor, dupa avansul care s-a produs in prima luna din acest an. „Luna februarie a fost in calculele si in comentariile…

Prețuri. Ce s-a scumpit și ce s-a ieftinit in februarie

10:00, 13.03.2024 - Rata inflației a scazut ușor. Rata anuala a inflatiei in luna februarie 2024 comparativ cu luna februarie 2023 a fost 7,2%, a anunțat Institutul Național de Statistica. Rata anuala a inflatiei a crescut in ianuarie la 7,4%, de la 6,7% in decembrie. Pe de alta parte, rata medie a modificarii prețurilor…

Rata anuala a inflatiei a crescut in ianuarie la 7,4%, de la 6,7% in decembrie. Cum s-au majorat prețurile in decembrie

22:36, 15.02.2024 -   Rata anuala a inflatiei scazuse ușor la 6,6%, in luna decembrie 2023, de la 6,7% in luna noiembrie. Conform datelor din ianuarie, Banca Naționala a Romaniei (BNR) estima ca rata anuala a inflatiei va crește in prima luna din anul curent si isi va relua apoi scaderea graduala, pe o traiectorie mai…

Isarescu: Nu avem recesiune in Romania

13:50, 15.02.2024 - Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a discutat un calendar potential de reducere a ratei dobanzii de politica monetara, dar este nevoie de doua luni care sa confirme ca inflatia vine categoric in jos, dupa cresterea din ianuarie, a afirmat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu,…

Rata anuala a inflatiei a crescut in ianuarie la 7,4%, de la 6,7% in decembrie. Cum s-au majorat prețurile in decembrie

09:11, 14.02.2024 -   Rata anuala a inflatiei scazuse ușor la 6,6%, in luna decembrie 2023, de la 6,7% in luna noiembrie. Conform datelor din ianuarie, Banca Naționala a Romaniei (BNR) estima ca rata anuala a inflatiei va crește in prima luna din anul curent si isi va relua apoi scaderea graduala, pe o traiectorie mai…

Plafonarea adaosului comercial la alimentele de baza. Marcel Ciolacu: „Masura a temperat creșterile speculative de prețuri, a ajutat la scaderea inflației”

17:50, 29.01.2024 - „Am decis sa prelungesc cu 60 de zile ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de baza. Romanii trebuie sa aiba parte in continuare de o stabilitate a prețurilor la alimente, dupa nebunia creșterilor speculative din trecut.Constat ca și cei care in trecut au criticat aceasta…


Ce parere ai despre aceasta stire?