Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce nu ajung căpșunile românești în supermarketurile din țară. Producătorii autohtoni luptă cu vremea și cu autoritățile

Publicat:

Sistemul de subvenții din agricultura ii ocolește pe producatorii de capșuni autohtoni. Lasați sa se descurce singuri, aceștia se lupta cu vremea, birocrația și lipsa unei piețe organizate de desfacere. Județul Satu Mare este patria capșunilor, aici cultivadu-se 75% din producția la nivel național. De aici pleaca anual sute de tone de capșuni in toata țara, insa amenințarea importurilor și politica supermarketurilor face ca viața producatorilor sa fie tot mai grea de la un an la altul. In plus, vremea rece din aceasta primavara afecteaza producția. Capșunii de Satu Mare, concurați de cei din Italia…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

Planul de regionalizare al Romaniei, adus din nou in discuție de Marcel Ciolacu. Ce spune premierul despre reforma teritoriala

22:10, 25.04.2024 - "Reforma bugetara si regionalizarea teritoriala vor trebui facute in Romania. Cu adevarat, nu vor trebui facute strict ce-i sub 1.000 de locuitori. Trebuie o analiza foarte clara si trebuie venit cu un plan. Noi avem sistemul de administratie publica, sistemul INA, sistemul francez, de asta e si atat…

Michelin muta in Romania o parte din productia unei fabrici din Polonia

17:25, 22.04.2024 - Compania producatoare de anvelope Michelin va muta la fabrica sa din Zalau, pana la finalul acestui an, o parte din productia realizata in prezent la Olsztyn, in Polonia, restul productiei fiind relocate in Spania si Italia.

Depozit de legume-fructe, INCHIS! „Merele de Voinesti” de la raft proveneau din Polonia

23:25, 02.04.2024 - „Ca urmare a deficientelor si neregulilor constatate, si totodata a incalcarii prevederilor legislatiei in domeniul sigurantei alimentelor, au fost dispuse masuri si recomandari pentru remedierea acestora si s-au aplicat un numar de 25 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 206.400 de lei.…

La nivelul UE, in 2023, Romania s-a situat pe primul loc la suprafata cultivata cu floarea soarelui si porumb boabe

00:31, 01.04.2024 - In Prahova, producția la ambele culturi agricole a fost mai mare decat in anul 2022 La nivelul Uniunii Europene, Romania s-a situat pe primul loc la suprafata cultivata cu floarea soarelui si porumb boabe, conform Agerpres. Potrivit datelor provizorii publicate la sfarșitul saptamanii trecute de Institutul…

Record de temperatura in luna martie, la Cluj. De cand se schimba vremea

21:50, 31.03.2024 - In timp ce in țari mai sudice și mult mai calde, ca Spania sau Franța, au fost in acest sfarșit de saptamana temperaturi scazute, de 10-13 grade, un val de caldura iși face de cap peste Romania, de doua zile. In aceste condiții, s-a depașit recordul istoric de temperatura maxima in Cluj pentru luna…

Vasluiul contribuie decisiv ca Romania sa ocupe locul II , dupa Spania, in topul european al apicultorilor

00:20, 16.02.2024 - MIEREA ROMANEASCA FACE FURORI IN UE … Apicultura (stuparitul) in judetul Vaslui este unul din sectoarele agriculturii cu cele mai vechi traditii, nu degeaba pe stema judetului apare stupul de argint cu albinele de aur. Dacii liberi, stramosii nostrii care locuiau in acest tinut, se ocupau in general…

Guvernul Romaniei sprijina producatorii autohtoni. Dacia, brand-ul oficial al Executivului

15:36, 08.02.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a anuntat ca masina sa, ca prim-ministru, din acest moment va fi Dacia Duster, pentru ca, asa cum in Franta masina guvernului si a autoritatilor este Renault, in #Romania masina autoritatilor si a premierului trebuie sa fie Duster:"Din acest moment, Guvernul Romaniei și premierul…


Ce parere ai despre aceasta stire?