Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce in Romania motorina e mai scumpa ca benzina, iar in Spania e invers?

Publicat:

De cativa ani incoace, motorina este mai scumpa decat benzina . Acesta situatie nu se regaseste insa in toate tarile , Spania fiind una dintre ele.

Am ales statul iberic pentru comparatie pentru ca acolo am observat, in timpul unei vizite recente, ca situatia preturilor carburantilor este inversa celei de la noi.

Astfel, potrivit statisticii publicata de , "momentul de cotitura" pentru diesel a fost la inceputul lui martie 2017. Atunci, in tara noastra, motorina a devenit mai scumpa decat benzina (1,060 vs. 1,056 euro/litru).

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana, raport anual privind Schengen

17:26, 16.04.2024 - Mai mult de jumatate de miliard de calatori au vizitat spatiul Schengen in 2023, atingandu-se 92% din nivelurile anterioare pandemiei, din 2019, ceea ce a contribuit in mod semnificativ la economia Uniunii Europene, indica raportul anual privind starea spatiului Schengen publicat marti de Comisia Europeana.…

Vești bune pentru femeile care ies la pensie. Doua beneficii importante

10:31, 12.04.2024 - In Romania, in prezent, stagiul minim de cotizare pentru a beneficia de pensie este de cel puțin 15 ani. „Este un stagiu minim prevazut in toate legislațiile naționale ale statelor membre ale Uniunii Europene. Este o cerința pe care o regasim și in legea noastra actuala, deoarece intr-un sistem de contribuții…

Primii in strada, dar și la mita. Sindicaliștii din sanatate ies din nou la protest

15:05, 11.03.2024 - De Ziua Personalului Medical, sindicatele din Sanatate au ales sa iasa in strada. Astfel, in cursul zilei de astazi peste 5.000 de asistenți, medici și cadre medicale vor porni din Piața Victoriei spre Ministerul Sanatații și Piața Constituției, acolo unde iși vor striga nemulțumirile. Sindicaliștii…

Pretul carburantilor s-a majorat in ultimele 30 de zile

08:46, 10.03.2024 - Pretul mediu al unui litru de benzina s-a majorat cu 5,1% in ultimele 30 de zile, in timp ce pretul mediu pentru un litru de motorina a crescut cu 3,2%. In Bucuresti, un litru de benzina standard se vinde cu preturi cuprinse intre 7,10 lei si 7,24 lei, iar un litru de motorina standard costa la pompa…

Falimentul masinilor electrice? Motoarele pe benzina si pe motorina s-au intors in forta. Motivul tine de o decizie a statelor europene

10:00, 24.02.2024 - Mașinile cu motoare cu ardere interna revin in preferințele soferilor, in defavoarea autoturismelor electrice, conform unui studiu „Deloitte 2024 Global Automotive Consumer”. Masinile cu motoare pe benzina si pe motorina revin pe crestere in preferintele consumatorilor din anumite piete, respectiv SUA…

Frankfurt va fi sediul Autoritații UE pentru combaterea spalarii banilor

22:10, 23.02.2024 - Frankfurt a fost ales de Parlamentul European și de Consiliu drept sediul AMLA, noul agent de implicare a UE in lupta impotriva spalarii banilor și finanțarii terorismului. Printr-un vot comun, europarlamentarii și ambasadorii UE au hotarat ca Frankfurt sa gazduiasca agentul central al UE in lupta impotriva…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…

Prima țara din lume care interzice mașinile pe benzina și motorina este din Africa. Nu neaparat din rațiuni ecologice

06:40, 14.02.2024 - Etiopia a decis ca in țara pot fi importate doar mașini electrice. Masura reprezinta un pas important in direcția mobilitații durabile și devanseaza planurile Uniunii Europene de a interzice motoarele cu combustie interna incepand cu anul 2035. In timp ce, in trecut, țarile mai puțin bogate au fost…


Ce parere ai despre aceasta stire?