Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce îmbătrânesc şomerii mai repede. Vezi ce au descoperit cercetătorii

Publicat:

Cercetatorii au studiat circa 6.000 de barbați și femei, nascuți in 1966, analizandu-le telomerii (considerați cheia opririi procesului de imbatranire), un fel de capete ADN situate la extremitațile cromozomilor. Telomerii se scurteaza de-a lungul vieții, iar lungimea lor este considerata un indicator important al imbatranirii biologice, știind ca cei scurți sunt asociați cu riscuri de deces prematur, diabet de tip 2 sau de boli cardiace, scrie Agerpres care citeaza passionsante.be.

A fost evaluat parcursul social și personal al celor 6.000 de persoane, iar analiza a aratat ca barbații…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Fabulos! Oamenii de știința au descoperit o planeta pufoasa, atat de ușoara, ca ar putea pluti pe apa!

22:20, 15.05.2024 - Oamenii de știința au descoperit o planeta „pufoasa”, atat de ușoara incat ar pluti pe apa. Planeta este mult mai mare decat Jupiter. Cercetatorii o studiaza și spun ca astfel ar putea ințelege modul in care se formeaza și evolueaza planetele.

Membrii Generatiei Z cred ca imbatranesc mai repede decat cei nascuti intre 1946 și 1964

13:50, 06.05.2024 - Un studiu arata ca generația Z și generatia Baby Boomers au pareri diferite despre cand apare si cum arata batranetea. Potrivit rezultatelor, cei nascuti intre 1946 si 1964 sunt mai activi si mai optimisti decat cei mult mai tineri decat ei.

Ce au descoperit recent cercetatorii sub suprafața Pamintului

00:40, 01.05.2024 - Cercetatorii de la Northwestern University din SUA au anunțat ca au descoperit „un tezaur acvatic” ascuns adinc sub suprafața Pamintului. Descoperirea a fost posibila datorita unui tip de roca albastra care exista in mantaua planetei noastre și are abilitatea unica de a capta apa in structura sa. {{739030}}Anunțul…

Alerta maxima! Gaz radioactiv descoperit in 25% din școlile și gradinițele din Romania

16:41, 22.04.2024 - Alerta in mai multe școli și gradinițe din Romania din cauza unui gaz radioactiv. Acesta a fost descoperit intr-un sfert din unitațile de invațamant din țara. Cercetatorii de la facultatea Babes Bolyai din Cluj Napoca avertizeaza ca elevii sunt expuși riscului crescut de a face cancer pulmonar. Radonul,…

Animalul hibrid care a avut o apariție unica in Romania. Este monitorizat de cercetatori

21:15, 05.04.2024 - Cercetatorii au descoperit un animal unic, o rasa hibrida pe care nici ei nu au mai vazut-o pana acum. Creatura și-a facut apariția in munții din țara noastra. Animal foarte rar, descoperit in Romania Romania are o fauna foarte bogata, cu animale rare in toata lumea. Cercetatorii au facut o descoperire…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…


Ce parere ai despre aceasta stire?