Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce e nevoie de Zilele Nordului?

Publicat:

Ar fi o intrebare legitima, intr-o țara in care de cele mai multe ori "a face" ramane un simplu verb așternut pe hartie. Dupa cele trei ediții, raman cu convingerea ca un asemenea festival, in colțul cel mai de nord al Moldovei, din care și eu vin, e nu doar o intamplare miraculoasa, ci chiar o necesitate a momentului. Și asta numai daca ne gandim la clișeele ce au acoperit, ca o pelicula opaca, locurile acestea, caci despre Botoșani atat se știa, pana nu demult: ca este cel mai sarac județ al țarii și ca aici s-au nascut geniile Eminescu, Enescu, Luchian și Iorga. Aceste e punctul nevralgic in…

Citeste articolul mai departe pe stiri.botosani.ro…  

Sursa articol: stiri.botosani.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lupta pentru putere in clanul Corduneanu! Cine sunt pretendenții la ”tron”, dupa decesul lui Costel Corduneanu

15:11, 23.04.2024 - Moartea lui Costel Corduneanu, zis ”Ștefan cel Mare al Moldovei”, a lasat liber ”tronul” celui mai puternic clan interlop din Iași.Acum sunt trei pretendenți la șefia gruparii interlope din Moldova, iar cel mai bin poziționat este Petronel Corduneanu, cel mai mare dintre cei 12 frați (9 baieți și 3…

Cum a fost furata Basarabia acum 212 ani. Era cea mai bogata parte a Moldovei și a fost rusificata intens

22:05, 20.04.2024 - In anul 1812, partea de est a vechiului Principat al Moldovei, numita Basarabia, a fost cedata Imperiului Țarist. Acest rapt teritorial a avut loc in urma unui razboi ruso-turc, iar Basarabia a fost supusa unui intens proces de rusificare, fiind transformata in gubernie.

Maia Sandu, intrevedere cu premierul Belgiei: La discuții au participat și tineri din mai multe licee din capitala

20:55, 03.04.2024 - Președinta Maia Sandu a avut o intrecedere cu Premierul Begiei, Alexander de Croo, aflat astazi intr-o vizita la Chișinau. „Am discutat despre aderarea Moldovei la Uniunea Europeana, reformele pe care le realizam și cooperarea economica dintre țarile noastre”, a scris șefa statului.

La Muzeul de Istorie Nationala a Romaniei: Stindardul liturgic al lui Ștefan cel Mare, capodopera a artei medievale, cu o poveste extraordinara

19:30, 14.03.2024 - Stindardul liturgic al lui Stefan cel Mare, capodopera a artei medievale si cea mai pretioasa relicva istorica romaneasca din vremea domnitorului Moldovei, poate fi admirat in cadrul expozitiei "Arta religioasa. Forma. Continut. Sens" pana duminica, 31 martie 2024, in cadrul Muzeului National de Istorie…

Frumușica, hangița nurlie care a dat numele unei comune. I-a rezistat lui Ștefan cel Mare și servea un vin cu efect afrodisiac

22:05, 10.03.2024 - O comuna din județul Botoșani și-a primit numele dupa o hangița frumoasa foc, indragita de voievodul Ștefan cel Mare. Legenda spune ca domnul Moldovei venea in zona pentru calitatea vinurilor, mai ales pentru un soi anume, cu efect afrodisiac.

Locul unde se afla certificatele de naștere ale celor mai mari genii ale Romaniei. Cum pot fi vazute și studiate FOTO

07:05, 08.03.2024 - In Arhivele Naționale ale Statului din Botoșani se afla o adevarata comoara documentara. Este vorba despre certificatele de naștere sau de botez ale celor mai importante genii ale Romaniei din aproape toate domeniile. Intre ele, actele de naștere și de botez ale lui Eminescu, Antipa sau Enescu.

Cetatea de Scaun a Sucevei, redeschisa pentru vizitare. A fost construita de Petru I Mușat și fortificata de Ștefan cel Mare

14:20, 29.02.2024 - Cetatea Sucevei a fost principala reședința a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani. Ansamblul arhitectonic medieval a fost consolidat si completat in perioada 2011-2015, fiindu-i redat aspectul impunator, intrat in legenda, dar si stralucirea princiara din trecut.


Ce parere ai despre aceasta stire?