Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce brânza are găuri. Misterul a fost elucidat de experții elvețieni

Publicat:

O echipa de cercetatori din Elvetia a descoperit de ce unele branzeturi au gauri, iar motivul i-a surprins chiar si pe ei.

Noua explicatie contrazice atat scenariului propus de desenele animate, care sustinea ca orificiile din branza sunt create de soricei pofticiosi, dar si teoria stiintifica conform careia gaurile ar fi produse de dioxidul de carbon eliberat de o bacterie, scrie greatnews.ro. 

Cercetatorii elvetieni spun ca totul tine de cat de murdare sunt galetile cand se colecteaza laptele.

Potrivit institutului elvetian Agroscope, "particulele microscopice de fan"…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

„Il mai așteptam pe Pușcaș?” » Antrenorul lui Bari a elucidat misterul: de ce nu marcheaza atacantul naționalei

18:25, 11.04.2024 - Giuseppe Iachini, antrenorul lui Bari, a explicat situația in care se afla George Pușcaș, inaintea meciului cu Como, ce ar putea fi decisiv in lupta pentru evitarea retrogradarii. Tehnicianul italian de 59 de ani a fost chestionat de catre jurnaliștii prezenți la conferința de presa in privința atacantului…

Primele capșune romanești sunt mai scumpe decat carnea de porc

19:11, 08.04.2024 - Au aparut primele capșune romanești pe piața, cu aproape o luna mai devreme decat eram obișnuiți, pe fondul temperaturilor ridicate din aceasta perioada. Producția este de solar, iar prețul la producator este in jur de 30 lei/kg, ca doar vorbim de trufandale. Pe tarabe, insa, este și mai mare chiar,…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

22:41, 11.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Droguri depistate in apele reziduale din București

12:35, 10.03.2024 - Directoarea Agenției Naționale Antidrog, Ramona Dabija, a declarat, la Antena 3, ca un studiu chimic realizat asupra apei reziduale din București a indicat prezența unor droguri precum cocaina, ketemina și ecstasy. Asemenea teste se realizeaza in peste 100 de orașe europene, scopul fiind acela de a…

Atenție la paracetamol! Are efecte adverse periculoase

22:31, 02.03.2024 - Paracetamolul este unul dintre cele mai des folosite medicamente de catre romani. Specialiștii spun ca pastila poate avea efecte grave daca este luata intr-un mod necorespunzator. Cercetatorii au facut o lista cu efectele negative pe care aceasta pastila le poate avea asupra corpului, daca este administrata…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

A fost elucidat misterul morții faraonului Tutankhamon. Specialiștii au folosit tehnici de ultima generație / VIDEO

13:25, 12.02.2024 - Moartea lui Tutankhamon, zis și Tut, a fost mulți ani invaluita in mister. La doar 9 ani, el a devenit cel mai tanar faraon al Egiptului Antic. Decesul lui a fost prematur și, din momentul in care mormantul sau a fost descoperit in 1922, egiptologii și-au pus intrebari cu privire la adevarata cauza,…


Ce parere ai despre aceasta stire?