Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Datini,obiceiuri, tradiţii şi superstiţii de Anul Nou

Publicat:

  Revelionul este denumirea moderna a nopt]ii de 31 decembrie spre 1 ianuarie, ceremonialul de innoire simbolica a timpului purtand inainte denumirea de „”.  Cuvantul de origine franceza „Revelion” se traduce prin „veghe”, aici cu sensul de ospat/petrecere la miezul noptii, si desemneaza vechiul ceremonial funerar al antichitatii geto-dace ce celebra moartea si renasterea simbolica a primului zeu al omenirii, Anul. Data de incepere a noului an a fost fixata oficial la 1 ianuarie abia in anul 153 i.Hr,.pana atunci romanii sarbatorind…

Citeste articolul mai departe pe ziarulunirea.ro…  

Sursa articol: ziarulunirea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce se face de Sfinții Constantin și Elena pentru noroc și bunastare. Tradiții, obiceiuri și superstiții

17:30, 20.05.2024 - Sfinții Imparați Constantin și Elena sunt sarbatoriți pe 21 mai in calendarul Bisericii Ortodoxe, un moment foarte important in calendarul creștin ortodox. Iata ce se face de Sfinții Constantin și Elena pentru noroc și bunastare. Cine au fost Sfinții Constantin și Elena Constantin cel Mare, nascut in…

Sambata Mare – ultima zi a Saptamanii Patimilor. Obiceiuri, tradiții și superstiții

10:50, 04.05.2024 - Sambata Mare este ultima zi a Saptamanii Patimilor in care creștinii ortodocși praznuiesc ingroparea trupeasca a Mantuitorului Iisus Hristos. In Sambata Mare se fac ultimele pregatiri pentru ziua de Paște. Gospodinele vopsesc ouale și pregatesc cozonacii și pasca. De asemenea, se gatesc drobul și friptura…

Ce semnifica fiecare zi din Saptamana Mare: Traditii, obiceiuri si superstitii in Saptamana Patimilor

15:06, 28.04.2024 - Saptamana mare, numita si saptamana patimilor, este reprezentata de ultima saptamana din postul Sfintelor Paste. Totodata, saptamana mare este saptamana deniilor, toate zilele acestei saptamani fiind considerate, inca de la inceputurile crestinismului, marete si sfinte si, chiar din seara de Florii,…

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

08:05, 28.04.2024 - FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie Sarbatoarea de Florii, prin care credincioșii sarbatoresc intrarea Domnului in Ierusalim, marcheaza o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și…

Tradiții la jumatatea Postului Mare

08:25, 13.04.2024 - Mijlocul Postului Mare reprezenta un motiv in plus de sarbatoare printre credincioșii de altadata. Era considerata o perioada de aparenta acalmie – au trecut deja patru saptamani din post. Mijlocul postului era marcat cu obiceiuri, tradiții și superstiții locale, facand parcurgerea urmatoarelor patru…

Cand pica Paștele catolic in 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții care se respecta in Duminica Invierii

10:30, 30.03.2024 - Saptamana aceasta este sarbatorita Saptamana Mare in randul credincioșilor catolici. Știm ca pentru catolici, Paștele este cea mai importanta sarbatoare din calendarul creștin. Iata ce tradiții și obiceiuri se respecta in Duminica Invierii!

Martie, prima luna de primavara. Sarbatori, tradiții, superstiții. Ce aduce noroc și ce nu ar fi bine sa faci

17:05, 29.02.2024 - Martie, prima luna de primavara. Sarbatori, tradiții, superstiții. Ce aduce noroc și ce nu ar fi bine sa faci Luna martie: sarbatori, tradiții, superstiții. Prima luna de primavara aduce, pe langa ora de vara și echinocțiu, mai multe sarbatori insoțite de tradiții și superstiții interesante.  Denumirea…


Ce parere ai despre aceasta stire?