Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum vor evolua relaţiile dintre SUA şi Europa de Est în cazul victoriei lui Trump? Părerea experţilor

Publicat:

Daca devine președinte, nu se va retrage din NATO, in ciuda retoricii sale din timpul campaniei, dar are o viziune destul de nonconformista despre Rusia și e dispus la compromisuri in politica externa. Este parerea analistului asociat pentru Rusia și Eurasia, , scrie agerpres.ro.

"Trump este un izolaționist. Nu vrea sa fie loial niciunei alianțe. Nu numai fața de NATO, ci orice alta alianța. caștiga, nu va fi bine pentru flancul estic. E dispus sa cada la ințelegere, vorbește despre cum SUA și Rusia pot coopera in Siria și Orientul…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

CEO-ul Gazprom, Alexei Miller, se afla in Iran, in timp ce Putin se pregateste sa viziteze China

19:55, 15.05.2024 - Gazprom, cea mai mare companie producatoare de gaze naturale din lume, nu a precizat daca Miller va participa la discutiile din China, unde Kremlinul a spus ca Putin va discuta despre Ucraina si extinderea atat a legaturilor energetice, cat si comerciale. In Iran, Miller s-a intalnit cu prim-vicepresedintele…

CNN: In timp ce Putin se joaca cu nervii lor, est-europenii incep sa-si cumpere case in Occident in care sa se puna la adapost

18:56, 13.04.2024 - Exista o multime de motive pentru care oamenii ar putea schimba coasta baltica cu cea mediteraneana. La mai bine de trei decenii de la prabusirea comunismului, polonezii sunt mai bogati ca niciodata. Multi dintre cei care au inceput afaceri la inceputul anilor 1990 cauta acum sa se pensioneze. Iar munca…

Mircea Geoana a vorbit cu jurnaliștii englezi despre conflictul SUA vs Rusia și China: ‘Au nevoie de Europa’

17:50, 11.04.2024 - Intre interviu pentru The Telegrap, Mircea Geoana a vorbit despre conflictul dintre SUA vs Rusia și China, spunand ca Statele Unite ale Americii are nevoie de aliații europeni. Faptul ca Donald Trump ar putea prelua conducerea este un motiv de ingrijorare pentru mulți. Mircea Geoana: „SUA are nevoie…

Avertismentul șefului unei mari companii de armament din Europa: „In caz de razboi major, Europa va ramane fara sprijinul SUA”

18:30, 02.04.2024 - „Daca o situație foarte riscanta in regiune va duce la un conflict armat la scara larga, SUA se vor concentra pe Asia, iar apoi Europa va fi lasata sa se descurce”, a declarat șeful Rheinmetall, Armin Papperger.In ultimele decenii, liderii europeni au considerat de la sine ințeles ca Statele Unite vor…

Avertismentul șefului unei mari companii de armament din Europa: „In caz de razboi major, Europa va ramane fara sprijinul SUA”

17:45, 01.04.2024 - „Daca o situație foarte riscanta in regiune va duce la un conflict armat la scara larga, SUA se vor concentra pe Asia, iar apoi Europa va fi lasata sa se descurce”, a declarat șeful Rheinmetall, Armin Papperger.In ultimele decenii, liderii europeni au considerat de la sine ințeles ca Statele Unite vor…

Rusia alimenteaza un nou razboi, chiar la granițele Romaniei: Putin a aprins fitilul in 'butoiul cu pulbere al Europei'

12:00, 20.03.2024 - In vreme ce toți ochii sunt ațintiți asupra Ucrainei, in Europa se mai pregatește un conflict. La trei decenii de la scindarea sangeroasa a Iugoslaviei, ciocnirile recente dintre Serbia și Kosovo au reaprins conflicte etnice care ardeau mocnit. Daca Serbia e cauza evenimentelor din teren, Rusia e cea…

Olaf Scholz pare sa respinga definitiv livrarea de rachete Taurus catre Ucraina. „Tot ce trebuie spus asupra acestui subiect a fost spus”

21:55, 01.03.2024 - Cancelarul german Olaf Scholz a reafirmat vineri, 1 martie, ca rachetele Taurus "nu sunt ceva ce noi putem furniza in acest moment" Ucrainei, in timp ce atat partenerii sai Verzi si liberali din coalitia de guvernare, cat si opozitia crestin-democrata ii cer sa se razgandeasca si sa ofere Kievului rachete…

UE adopta cel de al 13-lea pachet de sancțiuni impotriva Rusiei, la doi ani de la declanșarea razboiului

21:35, 24.02.2024 - Comisia saluta adoptarea de catre Consiliu a celui de-al 13-lea pachet de sancțiuni impotriva Rusiei. La doi ani de la invadarea brutala a Ucrainei de catre Rusia, sprijinul UE pentru Ucraina și pentru poporul sau se menține neatenuat. Europa este unita și hotarata sa iși apere in continuare valorile…


Ce parere ai despre aceasta stire?