Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se scrie corect: „respectați-le”, „respecta-ți-le” sau „respectațile”. Mulți români greșesc

Publicat:

Care este forma corecta: „respectați-le”, „respecta-ți-le” sau „respectațile”. Mulți romani greșesc in situații importante și nu numai. Iata care este forma care trebuie folosita, de fapt. Va prezentam și cateva exemple concrete in acest sens.

Citeste articolul mai departe pe spynews.ro…  

Sursa articol: spynews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mai intai ștergi praful și apoi dai cu aspiratorul? Care este ordinea corecta, de fapt. Mulți romani greșesc

17:21, 13.04.2024 - Te-ai gandit ce trebuie sa faci prima data: sa ștergi praful sau sa dai cu aspiratorul? Poate parea banal, dar este foarte importanta ordinea acestor activitați, daca vrem ca munca noastra sa nu fie in zadar. Mulți au un raspuns greșit la aceasta intrebare, deși ar trebui sa fie logic felul in care…

Cum se scrie corect ”taceți” sau ”taceți”. Greșeala facuta de mulți romani

22:50, 03.04.2024 - Limba romana este extrem de frumoasa, dar și complicata. Gramatica poate crea multe probleme nativilor mai ales in ceea ce privește forma unor cuvinte. Iata care este varianta corecta pentru verbul „a tacea”.

Cum se spune: „gogoșarie” sau „gogoșerie”? Milioane de romani nu știu forma corecta

09:50, 31.03.2024 - Limba romana este una cu foarte multe reguli, iar mulți nu le cunosc. De exemplu, știți care este forma corecta, gogoșarie sau gogoșerie? Mulți folosesc forma greșita a acestui cuvant. Gogoșarie sau gogoșerie? De cele mai multe ori, greșeli gramaticale facem atunci cand trebuie sa pronunțam sau sa scriem…

Care este forma corecta: „pateu” sau „pate”. Mulți romani greșesc

10:50, 11.03.2024 - Limba romana nu este deloc grea, dar poate parea dificila pentru cei care nu o cunosc. Astazi iți vom spune care este forma corecta: „pateu” sau „pate”. Mulți romani greșesc! Iata cum se scrie, de fapt!

Cum se scrie corect: „Nu fi suparat” sau „Nu fii suparat”. Foarte mulți romani greșesc

12:20, 10.03.2024 - Limba romana este una destul de ușoara, insa poate parea foarte grea pentru cei care nu o cunosc. Astazi iți vom spune cum se scrie corect „Nu fi suparat” sau „Nu fii suparat”. Foarte mulți romani greșesc!

Care este forma corecta de plural a cuvantului „chimie”. Foarte mulți romani greșesc

10:50, 27.02.2024 - Limba romana poate parea ușoara la prima vedere, insa exista multe reguli de care cei care o vorbesc trebuie sa țina cont. Astazi iți vom spune care este forma corecta de plural a cuvantului „chimie”. Foarte mulți romani greșesc!

Care este forma de plural pentru cuvantul „untura”. Greșeala facuta de mulți romani

21:10, 11.02.2024 - Limba romana este extrem de frumoasa, dar și foarte complicata. Numeroase reguli de gramatica sau ortografie iți pot da batai de cap. Pentru a folosi forma de plural a cuvantului „untura” va trebui sa o cunoști și vei afla in randurile de mai jos.

Care este pluralul cuvantului calimara. Mulți romani folosesc forma greșita

12:50, 01.02.2024 - Limba romana este una extrem de complexa, care da batai de cap chiar și vorbitorilor nativi. Are o mulțime de reguli dificile și cuvinte care mai de care mai ciudate, pe care mulți le pronunța greșit. Unul dintre ele este calimara, un termen utilizat greșit, de cele mai multe ori, la plural. Forma corecta…


Ce parere ai despre aceasta stire?