Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se manifestă astenia de toamnă. Strategii pentru a diminua efectele ei

Publicat:

  Astenia de toamna reprezinta un set de simptome și efecte psihologice care te pot afecta in tranziția dintre vara și toamna. Este un fenomen real, dar adesea subestimat, care poate avea un impact semnificativ asupra calitații vieții in aceasta perioada de schimbare. Se instaleaza ca o stare de oboseala, apatie, slabiciune și epuizare și apare ca rezultat al unei lipse de adaptare sau a dificultaților pe care organismul le intampina in a se ajusta la schimbarile sezoniere. Reducerea luminii solare este cauza principala, determinand organismul nostru sa produca mai multa melatonina, care ne face…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Strategii eficiente pentru reducerea colesterolului ridicat: Diete, Stil de Viața și Suplimente Naturale

20:20, 10.04.2024 - Colesterolul ridicat este o amenințare tacuta pentru sanatatea inimii, asociat adesea cu riscuri crescute de boli cardiovasculare, precum infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral. Ințelegerea și gestionarea eficienta a nivelurilor de colesterol

Astenia de primavara, inamicul multora. De ce este mai greu de gestionat decat cea de toamna

17:05, 18.03.2024 - Specialiștii susțin ca astenia de primavara este mai greu de suportat decat cea din toamna. Aceștia ofera cateva sfaturi pentru a-i ajuta pe oameni sa treaca mai ușor peste aceasta perioada.

De ce este mai greu de suportat astenia de primavara decat cea de toamna-iarna

06:11, 18.03.2024 - Deși depresia de iarna e mai frecventa, astenia de primavara este mai greu de suportat, susțin medicii, care dau și cateva sfaturi despre cum poate fi recunoscuta și combatuta aceasta tulburare afectiva sezoniera.

Pensionarea anticipata, interzisa din toamna pentru mai multe categorii de angajați

11:25, 15.03.2024 - Din luna septembrie, mai multe categorii de angajați nu vor mai putea ieși la pensie mai devreme. Asta pentru ca noua lege a pensiilor interzice pensionarea anticipata, noteaza realitatea.net. Noua lege a pensiilor, care intra in vigoare la 1 septembrie 2024, prevede clar categoriile de angajați care…

Un indicator economic care arata foarte rau incepe sa ne dea speranțe

12:05, 11.03.2024 - Deficitul balanței comerciale a intrat pe un trend de scadere de cateva luni ceea ce inseamna ca avem parte de o mica insanatoșire a economiei. Deficitul balantei comerciale in luna ianuarie 2024 a fost de 1.958,4 milioane de euro, mai mic cu 359,0 milioane euro (-15,5%) decat cel inregistrat in luna…

Industria din Uniunea Europeana cere reducerea costurilor cu energia, pentru a putea concura cu China și SUA. Reglementarile eco, cele mai presante

16:40, 21.02.2024 - Sefii marilor companii industriale vor ca Uniunea Europeana sa scada costurile cu energia si povara reglementarilor „Green Deal”, pentru a ajuta regiunea sa ramana competitiva, in conditiile accelerarii tranzitiei energetice, scrie Bloomberg.Mai bine de 70 de șefi de companii din industrie, inclusiv…

Eficiența energetica și certificatele energetice pentru cladiri

12:30, 20.02.2024 - Eficiența energetica a cladirilor reprezinta un subiect de maxima importanța in contextul actual, avand in vedere preocuparile globale legate de schimbarile climatice, necesitatea reducerii emisiilor de carbon și eficientizarea consumului de resurse. Certificarea energetica a cladirilor joaca un rol…

Mai este usturoiul incoltit bun de consumat?

09:05, 13.02.2024 - Cand vezi ca a incolțit usturoiul pe care l-ai cumparat, adesea primul impuls este acela de a nu-l mai folosi și de a-l arunca. De fapt, iata ce poți face cu usturoiul care a incolțit și de ce nu este bine sa il arunci. Este bine sa consumi usturoi incolțit?Daca nu ai folosit usturoiul intr-o perioada…


Ce parere ai despre aceasta stire?