Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum reuşeşte creierul să suprime furia?

Publicat:

Dorinta de razbunare poate fi consecinta sentimentului de furie. Totusi, ce se intampla la nivel cerebral cand creierul nostru simte nedreptatea? Cercetatorii si-au propus sa gaseasca zonele creierului care sunt activate in momentul in care apare furia, anunta sciencedaily.com, preluat de MedLive.ro Echipa de cercetatori de la Universitatea din Geneva, Elvetia, a dezvoltat un joc economic, in care participantii se confrunta cu un comportament corect din partea unui jucator si cu un comportament incorect din partea altui jucator. Specialistii au observat ce zone ale creierului s-au activat cand…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Turbulente in aer limpede”, cauza incidentului aviatic de pe ruta Londra-Singapore, soldat cu un mort și zeci de raniți VIDEO

16:16, 22.05.2024 - Incidentul aviatic de pe ruta Londra-Singapore, soldat cu un mort și zeci de raniți intr-un Boeing 777, a fost cauzat de „turbulente in aer limpede, cel mai periculos tip", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Insotitorilor de Bord CWA, transmite, miercuri, AFP, citata de Agerpres.Turbulențele in…

Cum sa bei alcool fara sa te imbeți? Cercetatorii elvețieni au gasit soluția: un gel comestibil

15:50, 17.05.2024 - Cum ar fi sa ieși in oraș, sa consumi o cantitate (decenta) de alcool și sa te intorci acasa fara sa fii amețit sau sa uiți lucruri? Personal, aș prefera sa ma fi putut folosi de un produs similar cu cel pe care l-au realizat cercetatorii elvețieni de la Universitatea din Zurich in cateva momente din…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Revoluția timpului: Ceasul atomic care sfideaza limitele cunoașterii umane!

09:46, 09.04.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Colorado Boulder au creat un ceas atomic folosind lasere și atomi de stronțiu, care este incredibil de precis – pierzand doar o secunda la fiecare 40 de miliarde de ani. Acest ceas este de doua ori mai precis decat precedentul deținator al recordului și ar putea…

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…


Ce parere ai despre aceasta stire?