Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum rămân râurile după ce-şi termină treaba firmele care exploatează piatră. Readucerea arealului la forma iniţială e doar un vis

Publicat:

Mai multe fotografii facute publice de asociatia arata starea in care se afla , situat la cativa zeci de kilometri de Bistrita, dupa cativa ani in care in zona a fost exploatata piatra. Ca urmare a exploatarilor de minerale din albia minora, a fost captat si deviat partial pe un canal de desecare care se varsa ulterior in raul Budusel.

Pe langa faptul ca au deviat un rau, firmele care au exploatat piatra acolo nu au astupat nici gropile si zonele de exploatare, care au ramas pline de gunoi si noroi. Cei care exploateaza piatra trebuie sa readuca arealul…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

CONCLUZIILE UNUI STUDIU Sapte din zece romani au in vedere strategii pentru a reduce cantitatea de mancare aruncata la gunoi

14:05, 24.04.2024 - Sapte din zece romani au in vedere strategii pentru a reduce cantitatea de mancare aruncata la gunoi, femeile fiind mai deschise decat barbatii sa ia masuri in acest sens, .... The post CONCLUZIILE UNUI STUDIU Sapte din zece romani au in vedere strategii pentru a reduce cantitatea de mancare aruncata…

Consumul excesiv de sare merge mana in mana cu bolile de inima si creste riscul de boli de rinichi

01:10, 22.04.2024 - Sarea sau clorura de sodiu reprezinta o componenta esențiala a regimului alimentar și se regasește, in mod natural, in unele alimente, precum peștele și fructele de mare, iar producatorii o adauga in majoritatea alimentelor procesate. Importanța acestui mineral este vitala din mai multe motive: contribuie…

Cantitatea maxima de pește ce poate fi reținuta intr-o zi de catre un pescar recreativ

09:51, 26.03.2024 - Pescarii care vor sa obțina online permisul de pescuit recreativ emis de ANPA trebuie sa raspunda corect la 2 sau 3 intrebari din legislația pescuita. De asemenea, ei trebuie sa știe care este cantitatea maxima de pește ce poate fi reținuta intr-o zi de catre un pescar recreativ. Cum se obține permisul…

Deșeurile pe care le ignoram zilnic: In 2023 am aruncat la gunoi 9 milioane de tone de cabluri, stick-uri USB, jucarii și țigari electronice

12:15, 07.03.2024 - Deșeurile pe care le ignoram zilnic: In 2023 am aruncat la gunoi 9 milioane de tone de cabluri, stick-uri USB, jucarii și țigari electronice Toate aceste echipamente de mici dimensiuni sunt adesea ignorate de oameni, nefiind considerate atat de periculoase pentru mediu. Totuși, anual ajungem sa generam…

Noua inșelatorie prin care clienții sunt pacaliți in magazine: jaf la raft - produse injumatațite la gramaj, prețuri umflate

06:55, 07.03.2024 - Prețul la unt a crescut din nou, insa de aceasta data și cantitatea este injumatațita. Astfel, untul, care se vindea la 200 de grame, este acum ambalat la doar 100 de grame. Mai mult decat atat, retailerii l-au și scumpit, in așa fel incat sa nu iși dea seama clienții. Daca un pachet de unt costa pana…

Romanii genereaza cel mai puțin gunoi menajer/persoana, dar și recicleaza cel mai puțin din UE 

13:40, 17.02.2024 - Conform Eurostat, in anul 2022, cantitatea de deșeuri menajere generata per persoana in UE a ajuns, in medie, la 513 kg, cu 19 kg mai puțin decat in anul 2021 (532 kg). Cea mai mica valoare inregistrata a fost in Romania, doar 301 kg. Cantitatea de deșeuri menajere inregistrate in 2022 a variat considerabil…

RAADPFL cumpara piatra pentru reparatia strazilor si poate plati pana la 4 milioane de lei

05:15, 16.02.2024 - Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public Locativ (RAADPFL) Craiova vrea sa cumpere piatra sparta din roca de munte calcaroasa si a scos la licitatie un contract in acest sens. Valoarea totala estimata a acestuia se ridica la aproape 4 milioane de lei. Licitatia publicata de RAADPFL este, de…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

09:45, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…


Ce parere ai despre aceasta stire?