Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum faci rapid mâncarea săracului. Saramura de peşte, cel mai ieftin preparat, ce pui în sos ca să iasă gustos

Publicat:

Autorul, , maestrul bucatariei romanesti, dezvaluie tainele celui mai rapid si gustos sos de rosii cu peste fript.

Iata cum descrie autorul acest preparat: “Nascuta pe malul Dunarii, intr-o tara bogata mai ales in sare, saramura sigur ca exprima saracie si graba: nu tu oale, nu tu uleiuri sau smantanuri fine, poate ca nici timp sa nu prea fi fost destul pe vremea haiducilor Calafatului, doar „ciuschi“ de la vecinii bulgari si verdeata dintr-o gradinita dintre stufuri.
Dar uite ca tot lucrarea veche e buna: carnea coapta pe sare, intre solzii ei, are o savoare,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Paște cu gust de Acasa: Sarbatorește cu produsele Hanul Boieresc de la PENNY

16:20, 29.04.2024 - Cand vine vorba de Paște, preparatele tradiționale romanești nu sunt doar mancaruri - sunt povești ale unor timpuri care ne amintesc de acasa. Și ce mod mai bun de a spune aceste povești decat cu ajutorul gamei Hanul Boieresc. Hanul Boieresc, marca proprie a PENNY, se distinge prin calitate și respect…

Experiment Digi24. Cat de sigur este peștele de pe tarabe: Scrumbia de Dunare, un pericol pentru sanatate

17:55, 28.04.2024 - Duminica, de Florii, peștele este alimentul care se afla pe mesele celor mai mulți romani. In funcție de apele in care a fost crescut poate avea diferite concentrații de metale grele precum arsenul, plumbul și mercurul. In cantitați mari dauneaza sanatații. Jurnaliștii Digi24 au mers in marele magazine…

Ce sunt „proteinele slabe” și din ce alimente le poți obține

13:45, 23.04.2024 - Recomandarile de a manca „proteine slabe” vin din toate direcțiile in aceste zile. Dar ce inseamna asta, mai exact? Cu siguranța, cand ne gandim la „slab” ne gandim la „cu conținut scazut de grasimi”. Dar, in realitate, „proteine slabe” este o descriere stangace pentru „surse sanatoase de proteine”,…

La ce sa fii atent cand cumperi carne de pui din supermarket. Trucuri folosite de retaileri pentru a te pacali sa cumperi marfa proasta

23:16, 12.04.2024 - Chiar daca aspectul exterior al carnii poate sa para similare in majoritatea cazurilor, exista metode și indicii prin care poți face diferența și sa recunoști un produs proaspat. Alegerea carnii de pui proaspete nu doar asigura siguranța alimentara a familiei tale, dar și gustul și valoarea nutritiva…

Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

18:30, 02.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…

Așa faci cel mai bun pește la cuptor. Ingredientul secret pentru un preparat sofisticat

09:45, 25.03.2024 - Ingrediente: 1 somon intreg, nu prea mare3 fire de praz2-3 linguri ulei de masline1 pahar de vin alb4 caței de usturoi, tocat marunt5 crenguțe de cimbru, proaspete, de preferat1 pahar de apa1 grepfruit, de marime medie, taiat in felii de 1 cm grosimesarepiperMod de prepararePreincalzeste cuptorul la…

Cea mai gustoasa zacusca. Ce trebuie sa faci cu legumele inainte de a le cali: trucul lui Radu Anton Roman

14:20, 22.03.2024 - Zacusca este un preparat extrem de indragit in bucataria romaneasca. El se pregatește toamna, de obicei, insa este la mare cautare și in perioadele de post de peste an.In cartea sa ”Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, Radu Anton Roman a explicat, pas cu pas, modul de preparare al zacuscai.Ingrediente…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

10:50, 07.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…


Ce parere ai despre aceasta stire?