Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum arată un certificat de proprietate din Evul Mediu românesc. „Şi iar să fie Albului 3 cezvârţi de vie în Dealul Lipiei“

Publicat:

  Un astfel de act consfintea, in urma cu 350 de ani, dreptul de proprietate cuvenit fiilor unui boier ce detinea intinse mosii in localitatea Lipia. Hrisovul, care acum se afla in colectia Muzeului Judetean Buzau, a fost eliberat de Radu Leon, domn al intre anii 1664 si 1669.    In timpul domniei celui numit si ”Radu negustorul de scoici”, voievod sprijinit de fanarioti, a fost construita BisericaSlobozia din Bucuresti, monument istoric, iar in 1665, a fost pictata pentru prima data din Bucuresti. Acelasi domnitor a hotarat,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expoziția „Muzeul Militar Național. 100 de ani. 100 de obiecte”, itinerata la Muzeul Unirii din Iași

18:40, 10.06.2024 - Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, in parteneriat cu Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand”, invita publicul sa viziteze expoziția „Muzeul Militar Național. 100 de ani. 100 de obiecte”, itinerata la Iași in perioada 14 iunie – 29 septembrie 2024. Proiectul expozițional,…

„Securitate Nationala si pe Mapamond”, o carte dedicata istoricului Cristian Troncota

13:40, 04.06.2024 - Editura Info din Craiova a lansat o ampla cercetare științifica, dedicata istoricului Cristian Troncota. Cu titlul „Istoricul Cristian Troncota la 70 de ani – Securitate Nationala si pe Mapamond”, cartea ii are ca autori coordonatori pe Dr. Liviu Stan, Prof.univ.dr. Lucian Giurasi si Prof.univ.dr. Corvin…

Universitatea Transilvania in top 10 cele mai bune institutii de invatamant superior din Romania

07:15, 09.05.2024 - Universitatea Transilvania iși menține poziția in clasamentul universitaților din Romania . Universitatea Transilvania din Brașov este pe locul 6 in top 10 instituții de invatamant superior din Romania. Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti si Universitatea Politehnica…

Aglomerație mare pe drumurile spre munte și mare. Ce rute alternative recomanda polițiștii

12:31, 06.05.2024 -  Conform Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane, pentru DN 1 Bucuresti - Ploiesti - Brasov, pot fi folosite ca rute alternative urmatoarele artere rutiere: Bucuresti - Autostrada A3 - Ploiesti - Cheia - DN 1A - Brasov; Bucuresti - Autostrada A1 - Pitesti - Campulung - DN 73…

Prima domnitoare din istoria Romaniei. Era originara din Italia, iar sub conducerea ei Țara Romaneasca a inflorit

12:06, 27.04.2024 - Ecaterina Salvarezzo, fiind originara dintr-o familie italiana, a fost prima domnitoare din istoria Romaniei, contribuind semnificativ la dezvoltarea ei. Una dintre realizarile sale notabile a fost inființarea primei tiparnițe din București. Nascuta intr-o familie siciliana influenta la Constantinopol…

Romania- țara cu viteze multiple ale economiei și cu dezechilibre in creștere. București are un PIB/locuitor de 177% din media UE, in timp ce Moldova a ramas blocata la sub 50% (raport)

10:31, 16.04.2024 - Povara asupra bugetelor de familie ramane semnificativa, mai ales la nivelul de jos al salariilor, confirmand ca cele mai dezavantajate segmente ale populației din punct de vedere economic suporta cele mai mari creșteri de prețuri. In 2023, saracia (6,85 USD/zi PPA) a scazut intr-un ritm lent, ajungand…

Cristian Șofron a primit Premiul pentru intreaga activitate la Gala Premiilor UNITEM, UNIUNEA TEATRALA DIN REPUBLICA MOLDOVA

09:16, 29.03.2024 - Actorul si regizorul Cristian Șofron, Directorul Teatrului ”Stela Popescu” din București, a primi Premiul pentru intreaga activitate la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM), ediția a XXIII-a. Cristian Șofron este directorul Teatrului ”Stela Popescu”- București, din anul 2021. „Este o…

Hortensia Masichievici-Mișu: „Interferențe”, la Muzeul de Arta Iași

17:25, 22.03.2024 - Muzeul de Arta din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași aduce din nou in atenția publicului colecția de grafica, propunand vizitatorilor, in perioada 28 martie – 30 aprilie 2024, la Palatul Culturii din Iași, o expoziție semnata Hortensia Masichievici-Mișu, sub titlul „Interferențe”. Din…


Ce parere ai despre aceasta stire?