Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum a ajuns inima să fie reprezentată aşa cum o ştim astăzi. Cum a ajuns simbolul iubirii

Publicat:
Cum a ajuns inima să fie reprezentată aşa cum o ştim astăzi. Cum a ajuns simbolul iubirii

Pictograma cu rolul de simbol al iubirii, inima, este cunoscuta in aceasta imprejurare de sute de ani, insa cum a ajuns sa fie asociata in acest context. Cum a ajuns inima sa simbolizeze dragostea?Forma inimii de culoare roșie este cunoscuta in intreaga lume drept simbol al iubirii, afecțiunii, dragostei și recunoștinței. Este pictograma ușor de recunoscut in orice mesaj de dragoste transmis persoanei dragi, dar cum a ajuns inima sa fie reprezentata in forma pe care o știm astazi? Iata cateva explicații.Una dintre teoriile care asociau forma inimii cu dragostea este Teoria Silphium, o specie de…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol si foto: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expoziție de pictura ”Ecouri” a artiștilor plastici Ioan și Adrian Bratiloveanu in foaierul Muzeului de Istorie din Suceava

13:45, 16.04.2024 - Muzeul Național al Bucovinei va invita, miercuri, 24 aprilie 2024, ora 14, in Foaierul Muzeului de Istorie, la vernisajul expoziției de pictura Ecouri, a artiștilor plastici Ioan și Adrian Bratiloveanu. Despre expoziție Ioan Bratiloveanu spune: ,, Expoziția reprezinta un dialog intre icoanele bizantine…

Cuvantul din limba romana pe care aproape toți romanii il pronunța greșit. Nu știu care este forma corecta

19:10, 13.04.2024 - Chiar daca suntem vorbitori nativi ai unei limbi, se intampla sa pronunțam greșit anumite cuvinte sau sa nu le știm sensul. Ajungem chiar sa credem ca așa este corect, fara sa ne dam seama ca facem o mare eroare. Așa este și in cazul cuvintelor petec sau petic, pe care unii dintre noi nici macar […]…

Care este forma corecta: "cofrag" sau "cofraj". Aproape toți romanii fac aceasta greșeala

12:20, 10.04.2024 - Una dintre cele mai frecvente greșeli intalnite este confuzia intre doua cuvinte aparent asemanatoare: "cofrag" și "cofraj". Aproape toți romanii cad prada acestei greșeli, insa este esențial sa ințelegem care este forma corecta și sa evitam perpetuarea erorilor lingvistice.

Cine a fost Sfantul Mucenic Agapie, praznuit pe 15 martie

07:30, 15.03.2024 - Vineri, 15 martie 2024, romanii il praznuiesc pe Sfantul Mucenic Agapie, sfant cu care romanii sunt mai putin familiarizati. Sfantul Mucenic Agapie este praznuit pe 15 martie, alaturi de alti sapte mucenici, dupa ce toti s-au inflacarat de ravna pentru Hristos, vazand taria si linistea cu care crestinii…

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

La Beleți – Negrești, PSD merge pe mana unui finanțist la primarie. Constantin Catanea: Ne aflam deja pe marginea prapastiei

18:25, 04.03.2024 - Polul saraciei in județul Argeș se afla la doar 38 de kilometri de Pitești. Comuna Beleți-Negrești, locul unde se traieste la fel ca in Evul Mediu. Singurele locuri de munca bine platite sunt cele din primarie, restul saracie lucie. Canalizare nu e, asfalt aproape deloc, șanțuri murdare și pline de…

Cand trebuie, de fapt, sa faci mucenicii. Tradițiile pe care mulți romanii le-au uitat

17:55, 03.03.2024 - O scurta privire in calendar ne va arata ca deja ne apropiem rapid de data la care gospodinele din țara noastra vor incepe sa pregateasca faimoșii mucenici. Iar acest preparat delicios nu este doar o simpla rețeta de primavara, ci are in spate o tradiție deosebita! Mai precis, pe data de 9 martie, cand…

Cum se obține in Romania tratament gratuit pentru cancer. Cazul unui pacient care sufera de o forma rara a bolii

13:50, 20.02.2024 - Romanii bolnavi de cancer dau, in continuare, in judecata statul și obțin compensarea integrala a tratamentelor pe care nu și le permit. Un pacient a avut caștig de cauza intr-un proces prin care a cerut un medicament ce costa peste 22.000 de lei.


Ce parere ai despre aceasta stire?