Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum a ajuns consumul de carne să ne facă oamenii de astăzi. Ce mâncau strămoşii noştri

Publicat:

Specialistii cred ca un factor cheie al evolutiei omului a fost consumul de carne. Nutrientii din carne i-ar fi ajutat creierul sa se dezvolte si totodata l-au facut mai inteligent. Carnea a fost insa doar o parte a dietei omului paleolitic.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum alegem carnea de miel pentru masa de Paște. Secretele au fost dezvaluite, la ce trebuie sa fim atenți

03:00, 02.05.2024 - Asta, pentru ca exista semne clare ca aceasta carne ar fi alterata, dupa cum anunța și specialiștii. Taierea mielului de Paște era un obicei cunoscut in multe zone ale țarii in trecut, cu toate ca romanii in general prefera carnea de porc sau de pui. Pentru romani consumul de carne de miel are o simbolistica…

Substanța care ar putea explica explozia de cancere și tumori la tineri: Se gasește din plin in carnea roșie și zahar

22:40, 19.04.2024 - Oamenii de știința cred ca au descoperit o veriga lipsa intre modul in care consumul de junk food crește riscul de cancer. Un studiu recent  a descoperit ca substanțele chimice produse atunci cand se consuma junk food cresc riscul de cancer. Alimentele nesanatoase, precum carnea roșie și zaharul, ar…

De ce consumul oficial al mașinilor nu este niciodata real. Ce au descoperit specialiștii

13:50, 17.04.2024 - Cand vine vorba de mașina din dotare, specialiștii atrag atenția asupra faptului ca, de cele mai multe ori, consumul oficial al mașinilor nu este niciodata real, argumentand și de ce se intampl așa, in urma unor descoperiri recente. Experții explica de ce consumul oficial al mașinilor nu este niciodata…

Oamenii au, de fapt, un „al șaselea simț”. Specialiștii au dezvaluit de ce este vital pentru noi

09:05, 31.03.2024 - Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu cele cinci simțuri (vedere, auz, miros, gust și cel tactil), dar nu toata lumea știe ca avem un simț suplimentar numit interocepție, transmite Science Alert.

Ce mancau romanii acum 100 de ani. De ce nu existau țarani grași: explicația uluitoare

09:40, 14.03.2024 - In lucrarea sa din 1895, intitulata „Igiena țaranului roman”, dr. Gheorghe Crainiceanu dedica un intreg capitol alimentației țaranului roman.Autorul menționeaza ca hrana obișnuita a romanilor era, in general, pregatita in casa și consumata in aceeași zi sau cel mult in urmatoarele doua zile. In acea…

Dolj: Geologii fac verificari la Bazdana. Verifica acumularile de gaze

06:15, 07.03.2024 - Geologii au ajuns miercuri la Bazdana, satul doljean in care in fantani și sub case exista acumulari de gaze. Firma care va realiza studiul geofizic le va spune autoritaților ce e de facut pentru ca oamenii sa fie in siguranța. Specialiștii au insa nevoie de cateva zile pentru o concluzie. Geologii…

Banca Spaniei: Seceta si valurile de caldura ar putea avea un impact persistent asupra solvabilitatii bancilor spaniole

06:55, 17.02.2024 - Spania a inregistrat cel mai cald ianuarie de la inceputul inregistrarii unor astfel de date, in 1961, iar anul trecut a fost al doilea cel mai cald consemnat de tara, in timp ce un studiu recent a aratat ca anumite parti ale peninsulei Iberice sufera de cea mai uscata perioada din ultimii 1.200 de…

Fructul care inlocuieste cu succes carnea. De ce il recomanda specialistii

00:20, 13.02.2024 - Fructele sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente, pe care orice medic le recomanda. Foarte interesant este faptul ca unul dintre ele inlocuiește cu mare succes carnea. Specialiștii spun ca este foarte sanatos și are beneficii la care nimeni nu s-ar gandi. Fructul consumat pe post de carne In Romania,…


Ce parere ai despre aceasta stire?