Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Criza economică a dublat numărul depresiilor. România – locul 2 european la incidenţa bolilor mintale

Publicat:

Depresia poate deveni in viitorul apropiat cea mai raspandita afectiune, prezentand semne si simptome care ating toate domeniile de functionare a organismului uman, nicidecum doar o perturbare circumscrisa la nivelul sufletului, asa cum se poate crede intr-o viziune mai larga a termenului. Este semnalul de alarma pe care il trag specialistii atat in Romania, cat si la nivel mondial. Cifrele sunt de-a dreptul ingrijoratoare: 1 din 15 oameni (6,66%) sufera de depresie majora si daca includem in statistica si anxietatea si toate formele de depresie, constatam ca 4 din 15 oameni (26,6%) sunt afectati,…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Care sunt locurile de munca in care Romania are mai multe femei decat barbați

14:10, 08.03.2024 - Principalele ocupații in care domina femeile pe piața muncii in Romania sunt cele din vanzari, educație și sanatate, arata datele Institutului Național de Statistica, publicate cu prilejul zilei de 8 Martie. Mai precis, conform recensamantului din 2021, in Romania erau la acel moment peste 323.000 de…

Cei mai multi copii cu parinti in strainatate sunt in regiunea Nord-Est; Datele oficiale, mult mai mici decat cele reale

19:45, 07.03.2024 - Statisticile arata cifre sumbre. Mai bine de un sfert dintre copiii din Romania au mama plecata la munca in strainatate, iar una din patru mame din Regiunea Nord-Est se angajeaza in strainatate pentru ca nu are loc de munca in tara, mai mult cu 35% fata de media nationala.  Tiffany este o…

Catalin Drula, atacuri in rafala: Bolos-cel mai nociv ministru de Finante pe care l-a avut Romania dupa 1989

18:16, 04.03.2024 - Marcel Bolos este "cel mai nociv" ministru de Finante pe care l-a avut Romania dupa 1989, Romania avand o inflatie de peste doua ori mai mare decat media Uniunii Europene, a afirmat luni deputatul Catalin Drula, presedinte al USR. "Domnule ministru Bolos, sunteti cel mai nociv ministru al Finantelor…

Romania, lovita de o criza puternica pe piața muncii! Numarul pensionarilor se va tripla

08:55, 28.02.2024 - Romania, ca multe alte țari din Europa, se confrunta cu probleme majore de ordin demografic. Populația imbatranește, iar tinerii aleg sa plece peste hotare, atrași de venituri mult mai mari. In aceste condiții, in urmatorii 10 ani, numarul pensionarilor se va tripla! Romania va fi lovita de o criza…

Situația de pe piața muncii din Romania, ce profesii sunt solicitate și cum sunt remunerate?

15:00, 26.02.2024 - In contextul economic și social actual al Romaniei, piața muncii parcurge transformari rapide, pentru a se adapta la noile cerințe globale și tehnologice. Ofertele pentru joburi bine platite nu au fost niciodata mai diverse – de la locuri de munca pentru șoferi categoria D și pana la specialiști in…

Marcel Ciolacu explica culisele crizei economice din Europa: Soluția e sa nu se mai moara in Ucraina

22:56, 23.02.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri seara, la Targu Mures, ca Romania a fost afectata pe plan economic din cauza razboiului din Ucraina, la fel ca intreaga economie mondiala, insa spera in gasirea unor solutii astfel incat oamenii sa nu mai moara in tara vecina, iar economiile se vor reaseza,…

Catalin Gherzan: Sanatate sau sistem bolnav? Jumatate din forța de munca a Romaniei pe concediu medical!

05:50, 22.02.2024 - Catalin Gherzan: Sanatate sau sistem bolnav? Jumatate din forța de munca a Romaniei pe concediu medical! Statisticile recente privind numarul concediilor medicale din Romania au declanșat o serie de intrebari și ingrijorari. ”Daca aproape 50% din salariații țarii au avut nevoie de concediu medical intr-un…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?