Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Crăciunul pe stil vechi. Ce bucate speciale se pun pe masă de Nașterea Mântuitorului

Publicat:

Pentru creștinii de rit vechi abia acum incep sarbatorile de iarna. Craciunul pentru creștinii ortodocși de rit vechi este sarbatorit pe 7 ianuarie. Pe masa din , ortodocșii de stil vechi pun aceleași bunatați de post specifice sarbatorilor. Femeile se apuca de gatit bucate pentru a intampina oaspetii in seara de Craciun, iar barbatii se apuca de taiat porcul. Moldovenii, ardelenii sau minoritațile de ruși lipoveni, bulgari, ucraineni sau sarbi pregatesc cate 12 feluri de mancare, in numele apostolilor.

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Sarbatoarea Buna Vestire: moldovenii pun pe masa bucate din pește

13:30, 07.04.2024 - Simbata, mare aglomerație s-a format la tarabele cu pește din Piața Centrala și asta pentru ca astazi creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc Buna Vestire, zi in care au dezlegare la pește. Oamenii au luat cu asalt simbata tarabele in cautarea celui mai proaspat pește, numai bun de gatit de Blagoveștenie,…

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc Buna Vestire: Tradiții și obiceiuri in acesta sarbatoare sfanta

09:55, 07.04.2024 - Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Buna Vestire, cunoscuta in popor și sub numele de Blagoveștenie. Sarbatoarea este marcata de calendarul creștin pe data de 7 aprilie a fiecarui an și este dedicata Maicii Domnului.

Ziua de 24 martie 2024 este considerata Ajunul Bunei Vestiri, deoarece pe 25 martie 2024, creștinii praznuiesc unul dintre cele mai vechi praznice inchinate Maicii Domnului

06:25, 24.03.2024 - Ziua de 24 martie 2024 este considerata Ajunul Bunei Vestiri, deoarece pe 25 martie 2024, creștinii praznuiesc unul dintre cele mai vechi praznice inchinate Maicii Domnului The post Ziua de 24 martie 2024 este considerata Ajunul Bunei Vestiri, deoarece pe 25 martie 2024, creștinii praznuiesc unul dintre…

Crestinii ortodocsi de stil vechi o sarbatoresc, astazi pe cuvioasa mucenita Eudochia: Legenda Babei Dochia, tradiții și obiceiuri

10:00, 14.03.2024 - Crestinii ortodocsi de stil vechi o sarbatoresc, astazi, 14 martie, pe cuvioasa mucenita Eudochia. In traditia populara, aceasta zi este asociata si cu legenda Babei Dochia. De numele babei Dochia se leaga numeroase tradiții de primavara, cat și sarbatori populare importante.

Cadouri Bestseller de marțișor pentru femeile speciale din viata ta

12:40, 20.02.2024 - Pentru a impresiona femeile din viața ta in aceasta primavara, ar trebui sa nu uiți de marțișor Continue reading Cadouri Bestseller de marțișor pentru femeile speciale din viata ta at Tabu.

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului: Ce nu trebuie sa faci in ziua de Stretenie

09:46, 15.02.2024 - Creștinii ortodocși pe stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului, numita in popor și Stretenia. Cu aceasta ocazie, fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare.

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Intimpinarea Domnului: Ce nu trebuie sa faci in ziua de Stretenie

09:31, 15.02.2024 - Creștinii ortodocși pe stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului, numita in popor și Stretenia. Cu aceasta ocazie, fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare.

Vechi credințe și superstiții despre luna februarie. Ce nu faceau femeile in zilele de sarbatoare

15:55, 05.02.2024 - Luna februarie este cea mai scurta din an, dar și cea mai bogata in sarbatori și superstiții. Astfel, pe 2 februarie sarbatorim „Ziua ursului”, Stretenia sau Filipii de iarna, dar este și o sarbatoare creștina, respectiv „Intampinarea Domnului”


Ce parere ai despre aceasta stire?