Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Coronavirus: Un medicament împotriva leprei, posibil tratament împotriva COVID-19 (studiu)

Publicat:

Clofazimina, un medicament folosit pentru tratarea leprei, s-a aratat eficace impotriva infectiei cu coronavirusul SARS-CoV-2 in culturi celulare umane si la hamsteri, releva un studiu publicat marti de revista Nature, citat de agentia EFE.

Clofazimina este un medicament sigur, care poate fi administrat pe cale orala si al carui cost de productie este redus, aspecte care-l fac sa fie un candidat potential atractiv pentru tratarea COVID-19.

Cercetatorii, condusi de , virusolog la Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute, , California, au analizat…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu post-Covid: Doua milioane de britanici sufera de simptomele de lunga durata

17:00, 25.04.2024 - Doua milioane de persoane din Anglia si Scotia continua sa sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lunga durata, iar activitatile zilnice desfasurate de 381.000 dintre ele sunt mult limitate din aceasta cauza, potrivit unui studiu oficial publicat joi, informeaza Reuters, conform Agerpres.

Ce cred europenii despre rolul UE in lupta impotriva pandemiei COVID-19. Romanii, cei mai nemulțumiți

18:10, 02.04.2024 - Aproape 40% dintre europeni considera ca Uniunea Europeana s-a descurcat bine in lupta impotriva COVID-19, arata un sondaj Ipsos realizat in 18 țari, la comanda Euronews. Insa, romanii sunt printre cei mai nemulțumiți de raspunsul UE.

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

HIV poate fi eliminat din celule in laborator ­folosind un procedeu de editare genetica

00:20, 25.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Tehnologia ARN Mesager revine la ce era inițial destinata. BioNTech spera sa lanseze un prim medicament anticancer in 2026

23:35, 23.03.2024 - Laboratorul german BioNTech, care a dezvoltat unul dintre vaccinurile inovatoare impotriva COVID-19, a indicat miercuri ca isi propune comercializarea unui prim medicament impotriva cancerului in 2026, in principal gratie tehnologiei ARN mesager (ARNm), informeaza AFP preluat de agerpres. "Compania…

Ai avut Covid și crezi ca ai scapat? Cercetatorii au facut o descoperire șocanta

19:40, 15.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare, relateaza Mediafax. O singura contaminare este suficienta, iar virusul care provoaca…

Cel mai complet studiu privind efectele pandemiei COVID. Speranța de viața a scazut DRAMATIC

00:10, 14.03.2024 - Pandemia \"\"a avut un impact mai profund decat orice alt eveniment observat intr-o jumatate de secol, inclusiv razboaie și dezastre naturale\"\", sustine co-autorul Austin E. Schumacher de la Institutul pentru Valori și Evaluare a Sanatații (IHME) de la Universitatea din Washington, Statele Unite,…

La 62 de ani, un barbat susține ca a facut 217 vaccinuri impotriva COVID. Cum se simte

14:35, 06.03.2024 - Un barbat din Germania, in varsta de 62 de ani, susține ca a fost vaccinat impotriva COVID-19 de 217 ori. Marturisirea i-a facut pe cercetatori sa investigheze daca hipervaccinarea afecteaza sistemul imunitar.


Ce parere ai despre aceasta stire?