Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Coreea de Sud obligată de judecători să legalizeze avortul

Publicat:

d de Sud obliga autoritațile sa permita avorturile dupa ce a declarat neconstituționala o lege care dateaza din 1953. Coreea de Sud era una dintre ultimele tari dezvoltate in care avortul este ilegal, cu exceptia cazurilor de viol, incest sau risc pentru mama. a decis, joi, cu sapte voturi pentru si doua impotriva, ca legea adoptata dupa razboiul din 1950-1953 și care viza protejarea vietii si valorilor traditionale ”este contrara Constitutiei”. Prin decizia Curții, autoritațile sud-coreene sunt obligate ca pana la finele anului viitor sa fie modificata…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Campionatul European de fotbal: Ce interdicție vor introduce autoritațile Germaniei

14:25, 29.04.2024 - Suporterii nu vor avea dreptul sa aduca mincare la meciurile Campionatului European de Fotbal, care va avea loc in Germania in perioada 14 iunie - 14 iulie 2024. Orice fel de mincare va intra sub incidența restricțiilor. Interdicția a fost introdusa de autoritațile germane. Țara dorește astfel sa creasca…

Agenție de Munca obligata sa achite subvențiile pentru firmele care angajeaza șomeri. Decizia fara precedent a instanței

14:35, 23.04.2024 - AJOFM Galați nu a platit subvenția unei societați pe motiv ca banii se achita in limita sumelor aprobate in bugetul asigurarilor pentru șomaj. Judecatorii au stabilit insa ca la subvenție au dreptul toate firmele care indeplinesc condițiile și depun o cerere in termenul legal.

Președintele croat Zoran Milanovic nu va putea deveni premier, deși a candidat pentru acest post in alegeri. Curtea Constitutionala: Trebuia sa demisioneze mai intai

23:31, 19.04.2024 - Presedintele croat Zoran Milanovic, candidat de facto la postul de prim-ministru dupa ce a facut ca atare campanie inainte de alegerile legislative de miercuri, nu va putea prelua conducerea unui guvern, au atentionat vineri, 19 aprilie, judecatorii Curtii Constitutionale croate, in timp ce negocierile…

Curtea Constituționala a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea in UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

11:15, 17.04.2024 - Curtea Constituționala de la Chișinau a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului in care cetațenii Republicii Moldova urmeaza sa-și exprime opțiunea cu privire la intrarea Republicii Moldova in UE. Referendumul va avea urmatoarea intrebare: „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea…

Autoritațile din Romania refuza sa explice interdicția impusa lui Maxim Moroșan

12:36, 16.04.2024 - Inspectoratul General al Poliției de Frontiera (IGPF) romane refuza sa explice care a fost motivul care a stat la baza interzicerii trecerii frontierei de catre socialistul Maxim Moroșan, noteaza Noi.md. Intr-un raspuns pentru AGORA, autoritațile romane fac referire la legea cu privire la informațiile…

Rusia, confruntata cu atacuri ucrainene asupra rafinariilor sale, ii cere Kazahstanului sa fie pregatit sa-i livreze 100.000 de tone de benzina – Reuters

09:55, 09.04.2024 - Rusia a facut aceasta solicitare catre Kazahstan pentru cazul in se va confrunta cu lipsuri serioase de combustibil pe fondul atacurilor cu drone lansate de Ucraina asupra rafinariilor sale, au declarat pentru Reuters trei surse din industrie, relateaza News.ro.Concret, Moscova a cerut fostei republici…

Zi decisiva la CCR: Judecatorii se pronunța pe dezincriminarea evaziunii sub un milion de euro

07:31, 14.02.2024 - Curtea Constitutionala urmeaza sa dezbata, miercuri, sesizarea depusa de USR si Forta Dreptei privind neconstitutionalitatea proiectului de lege prin care se dezincrimineaza evaziunea fiscala cu prejudiciu sub un milion de euro daca in cursul urmaririi penale prejudiciul cauzat majorat cu 25% din valoarea…

Nicolae Andronic despre reforma justiției: judecatorii o iau haisa in momentul in care politicienii incep a minți

21:56, 13.02.2024 - Nicolae Andronic, fost vicepreședinte al Parlamentului și membru al Comisiei de redactare a Constituției in 1994, și-a impartașit opinia in ceea ce privește sfirșitul reformei justiției in R. Moldova, transmite Noi.md Andronic, considera ca reforma este un "motor veșnic" care nu se va opri pina cind…


Ce parere ai despre aceasta stire?