Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Conversaţii în romgleză. Cum se vorbeşte în multinaţionale şi cum afectează limba română

Publicat:

Expertul in comunicare a explicat pentru Adevarul ca "romgleza" este folosita in corporatii pe partea de documentare sau in comunicarea cu ceilalti colegi. "Atunci cand te exprimi sau citesti in engleza intr-un procent de 50% din intregul proces de comunicare, este firesc sa preiei si in conversatia curenta anumite cuvinte care fac parte din terminologia de specialitate sau, pur si simplu, exprima mai precis si mai rapid anumite nuante. Totusi, aceste „imprumuturi” trebuie realizate cu discernamant, iar limita ar trebui s-o reprezinte denaturarea, ba chiar deteriorarea anumitor…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Slab pregatiti” sau „slabi pregatiti”? – cum este corect

14:36, 16.05.2024 - Invațarea regulilor de baza ale gramaticii limbii romane, dar și a sensurilor specifice ale substantivelor și verbelor este esențiala nu doar pentru a putea comunica, ci și pentru a scrie in mod corect și eficient. Așa cum am mai spus-o și cu alte ocazii, ortografia, adica acel sistem de norme referitoare…

S-a lansat primul model dedicat limbii romane pentru inteligența artificiala de tip ChatGPT

19:50, 14.05.2024 - O echipa de cercetatori romani a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii romane, ce poate fi folosit pentru dezvoltarea unor unelte și platforme A.I. Modelul este „open source”, deci va putea fi accesat și folosit de oricine dorește sa construiasca instrumente bazate pe…

Cat de importanta devine Romania pentru SUA prin noua strategie a Marii Negre. Expert: „Vor fi investiții americane majore”

06:50, 02.05.2024 - Romania a devenit mai importanta pentru SUA odata cu adoptarea, de catre Congresul SUA, a strategiei pentru Marea Neagra. Expertul in relații internaționale George Vișan explica, intr-o analiza pentru „Adevarul”, care e vulnerabilitatea Romaniei și ce soluții ar exista

Cuvinte care nu se despart in silabe

15:40, 24.04.2024 - Știm cu toții ca romana este este o limba complexa, cu o gramatica extrem de sofisticata. Prin acordarea atenției la detalii și prin exercițiu constant ne putem imbunatați abilitațile lingvistice prin invațarea regulilor gramaticale de baza ale limbii pe care o vorbim și a sensurilor specifice ale substantivelor…

Ce impiedica Romania sa devina o forța regionala. Expert roman din SUA: „Avem și o problema de feudalism local”

09:51, 13.04.2024 - Expertul in securitate Marius Ghincea, lector la Syracuse University (SUA), explica, intr-un interviu pentru „Adevarul”, ce-i lipsește Romaniei pentru a-și putea asigura securitatea și pentru a fi o forța de luat in calcul in regiune. El considera ca o piedica este „feudalismul local”.

Care e pluralul cuvantului ”mazare”? O chichița a limbii romane

14:05, 30.03.2024 - Limba romana este printre cele mai frumoase din intreaga lume, arata o cercetare facuta pe ascultatori englezi, chinezi și semiți. Peste 800 de persoane au acordat note pentru fiecare limba vorbita, iar rezultatele finale plaseaza limba noastra printre cele mai placute la auz. Dar, pe cat e de frumoasa,…

Crește interesul moldovenilor pentru cursurile de limba romana: De doua ori mai multe inscrieri decat anul trecut / Solicitari inclusiv de la Tiraspol

10:05, 05.03.2024 - Crește interesul cetațenilor moldoveni pentru cursurile de studiere a limbii romane. Potrivit Ministerului Educației, un numar record, de peste 12 700 de persoane, s-au inscris pentru circa 5000 de locuri disponibile in cadrul Programului național de studiere a limbii romane, ediția 2024, transmite…

Crește interesul moldovenilor pentru cursurile de limba romana:De doua ori mai multe inscrieri decat anul trecut/ Solicitari inclusiv de la Tiraspol

09:56, 05.03.2024 - Crește interesul cetațenilor moldoveni pentru cursurile de studiere a limbii romane. Potrivit Ministerului Educației, un numar record, de peste 12 700 de persoane, s-au inscris pentru circa 5000 de locuri disponibile in cadrul Programului național de studiere a limbii romane, ediția 2024, transmite…


Ce parere ai despre aceasta stire?