Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Consiliul Concurentei a facut simultan controale neanuntate la 25 de banci, firme de leasing si asociatii, dupa ce a primit un pont ca si-au facut cartel

Publicat:

Consiliul Concurentei a demarat doua investigatii pe piata serviciilor bancare, in cadrul carora a efectuat inspectii inopinate la sediile a 25 de banci, institutii financiare non-bancare (IFN), societati de leasing, asociatii profesionale si patronale din domeniul serviciilor financiare, fiind una dintre cele mai ample actiuni ale institutiei.

Potrivit unui comunicat al institutiei, inspectiile s-au derulat in baza a doua investigatii declansate de autoritatea de concurenta pe piata serviciilor de leasing operational si pe piata de leasing financiar si creditului de consum din Romania.

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Se desfașoara inspecții inopinate la intreprinderi care activeaza pe piața comercializarii dispozitivelor medicale

15:25, 12.04.2024 - In perioada 11-12 aprilie 2024, Consiliul Concurenței a desfașurat inspecții inopinate la citeva intreprinderi care activeaza pe piața comercializarii dispozitivelor medicale. Inspecțiile se desfașoara in cadrul investigației inițiate pe semnele de incalcare a prevederilor art. 5 din Legea concurenței…

Avicola cere pace Consiliului Concurenței

00:06, 12.04.2024 - In urma investigației demarate de Consiliul Concurenței pe piața producției și comercializarii carnii de pasare din Romania, Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) și-a luat anumite angajamente ce vizeaza in principal fluxul de informații. Autoritatea de concurența suspiciona ca unii jucatori…

Uniunea Crescatorilor de Pasari si mai multe companii se angajeaza sa isi modifice statutul de functionare, in urma unei investigatii a Consiliului Concurentei, in contextul in care companiile ar fi intentionat sa limiteze livrarile de carne de pasare

19:00, 10.04.2024 - ”Consiliul Concurentei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) si mai multe companii pentru a inlatura ingrijorarile concurentiale identificate care au condus la declansarea investigatiei pe piata productiei si/sau comercializarii carnii…

PwC Romania: Piata de fuziuni si achizitii din Romania a avut un inceput de an lent, cu 15 tranzactii cu o valoare de 170 milioane euro. Energia, produsele si serviciile industriale si imobiliarele au generat mai mult de jumatate din tranzactii

15:55, 03.04.2024 - ”Piata de fuziuni si achizitii din Romania a avut un inceput de an lent, cu 15 tranzactii  cu o valoare de 170 milioane euro, incheiate in primul trimestru. Insa perspectivele de redresare pe termen scurt exista, alte 55 de tranzactii fiind anuntate in perioada mentionata”, arata datele analizate de…

Declarații contradictorii depre prețul energiei / Piața s-a reglat, spune Chirițoiu, in timp ce ministrul Energiei susține ca exista riscul ca facturile sa o ia razna

12:40, 12.03.2024 - In prag de alegeri, autoritațile statului vin cu declarații contradictorii despre prețul energiei. Astazi, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a afirmat ca piața s-a reglat și ca prețurile au ajuns la nivelurile dinainte de razboiul din Ucraina. Cu doar o zi in urma, ieri, ministrul…

Chirițoiu, despre achiziția Telekom Mobile: Conteaza de unde vin banii! Daca vin de la un jucator de pe piața, analiza se schimba

15:11, 13.02.2024 - Consiliul Concurenței vrea sa știe care este sursa banilor in posibila achiziție a Telekom Mobile de catre Quantum Projects, companie controlata de Adrian Tomșa, proprietarul grupului media Clever Media. „Conteaza de unde vin banii. Daca banii vin de la un jucator de pe piața este evident ca analiza…

Piața energiei se pregateste pentru iesirea din plafonare

14:35, 13.02.2024 - Pasii urmatori iesirii din mecanismul de plafonare a preturilor la energie trebuie pregatiti in cursul acestui an si trebuie gasite solutii pentru ca piata sa functioneze bine, cu preturi rezonabile si protectia celor vulnerabili, a declarat, marti, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.…

Controverse uriașe pe piața energiei. Oferte cu prețuri de 7 lei/kWh, fara plafonare. ANRE, amenzi de jumatate de miliard

07:35, 10.02.2024 - “Parțile convin faptul ca, dupa incetarea masurilor de plafonare aplicabile clienților finali din piața de energie electrica, Pretul energiei electrice active se stabileste conventional la nivelul a 7 lei/kWh (pretul energiei electrice active fara TG), la care se adauga celelalte taxe și tarife reglementate,…


Ce parere ai despre aceasta stire?