Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Conserve pentru iarnă

Publicat:

Gogonele cu usturoiIngrediente: 5 kg gogonele, 250 g ceapa, 250 g morcovi, 2 radacini telina, crengute de visin, 2-3 capatani de usturoi, frunze de hrean, piper boabe, mustar boabe, sare grunujoasa neiodata, 5 litri de apa. Mod de preparare: Se spala bine legumele. Morcovii se taie in rondele, ceapa in jumatati, radacinile de hrean pe lungime. Pe fundul borcanului se pune o radacina de hrean, apoi legumele cu frunzele de telina printre ele. Se fier cinci litri de apa, iar pentru fiecare litru ...

Citeste articolul mai departe pe cugetliber.ro…  

Sursa articol: cugetliber.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fermierii se plang ca samsarii i-au lasat balta. De ce sunt distruse tone de legume, in loc sa ajunga pe tarabe

14:36, 20.04.2024 - Legumele romanesti au disparut de pe tarebele din piete. S-a ajuns la situatia paradoxala in care fermierii se plang ca samsarii nu-i mai ajuta. Clienții, cunoscuții samsari, nu mai vor sa le cumpere marfa de cand controalele ANAF s-au intețit și sunt obligați sa prezinte acte. Ceapa verde a ajuns sa…

La piața mergi ca la mall! Cat a ajuns sa coste ceapa, considerata 'leguma saracului'

00:15, 16.04.2024 - La piața mergi ca la mall! Cat a ajuns sa coste ceapa, considerata 'leguma saracului'Legumele romanești au ajuns sa coste o avere in piețe. Un kilogram de ceapa romaneasca se vinde la un preț uriaș, ajungand astfel sa se transforme din „leguma saracului” intr-o adevarata delicatesa.Nu doar…

Legumele moldovenești scoase la in vinzare in piețe și in marile lanțuri de magazine

06:11, 06.04.2024 - Serele fermierilor din Republica Moldova abunda de verdețuri, gata sa fie culese. Castraveții, ridichea si ceapa verde si-au facut loc si in piete, si in marile lanturi de magazine, unde o conditie de comercializare este calitatea si ambalajul. Serele Alei Popa din satul Negureni, raionul Telenesti,…

Cea mai gustoasa zacusca. Ce trebuie sa faci cu legumele inainte de a le cali: trucul lui Radu Anton Roman

14:20, 22.03.2024 - Zacusca este un preparat extrem de indragit in bucataria romaneasca. El se pregatește toamna, de obicei, insa este la mare cautare și in perioadele de post de peste an.In cartea sa ”Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, Radu Anton Roman a explicat, pas cu pas, modul de preparare al zacuscai.Ingrediente…

Ce se mananca la manastire in Postul Paștelui: alimentul care nu lipsește de pe masa

11:40, 21.03.2024 - Se respecta toate dezlegarile, asa ca in zilele de peste se mananca numai peste. Uleiul se consuma cu multa chibzuinta in post, fiind zile in care mancarea se face fara ulei.Se consuma alimente de sezon. In Postul Pastelui, temelia alimentatiei o reprezinta cartofii, fasolea, ciupercile (si proaspete,…

Rețete cu legume de primavara

14:11, 18.03.2024 - Primavara este poate cea mai buna perioada pentru a ne bucura din plin de legume proaspete. Consumul de fructe și legume de sezon este minunat și benefic pentru sanatate, dar și pentru buget. Inspira-te, așadar, din unele dintre cele mai delicioase rețete cu legume de primavara.De ce este bine sa prepari…

Legume calite in suc propriu cu branza și mamaliguța - Secretele combinației de vis

23:36, 16.03.2024 -   Legume calite in suc propriu cu branza și mamaliguțaLegume calite in suc propriu - Ingrediente100 ml ulei de masline50 g masline fara samburi2 ardei grași galbeni2 ardei capia2 ardei grași roșii4 roșii5 ciuperci mari1 ceapa roșiesarepiper***Cantitațile sunt pentru 2 porții, pentru mai multe se multiplica…

Romania ocupa locul intai la productia de prune in UE

10:45, 02.03.2024 - Legumele proaspete au fost cultivate pe doua milioane de hectare de teren in Uniunea Europeana, din care au fost recoltate aproape 60 de milioane de tone, potrivit Oficiului European pentru Statistica Eurostat. Cele trei legume proaspete cel mai frecvent cultivate au fost: roșiile, ceapa și cartofii.In…


Ce parere ai despre aceasta stire?