Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Compass: Fuziunea neuronală și ceața creierului după COVID

Publicat:

Fuziunea neuronala ar putea explica ceața creierului dupa COVID este subiectul ediției de astazi a emisiunii Compass. Invitatul realizatorului este , expert in neurobiologie moleculara și celulara de la Universitatea din Queensland. Emisiunea este programata sa inceapa la ora 19.00.   In timpul recuperarii de la COVID, unii oameni se confrunta cu simptome de ceața cerebrala pentru o perioada scurta de timp, in timp ce alții pot avea aceasta ceața pentru cateva luni sau mai mult. Cercetatorii australieni au aratat ca SARS-COV-2 poate provoca fuziune neuronala.…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

"Un test de sange revolutionar ar putea detecta tuberculoza inainte ca simptomele sa apara

16:15, 24.03.2024 - Cea mai mortala boala infectioasa din lume, tuberculoza (TBC sau TB), ucide peste un milion de oameni in fiecare an. Oamenii de stiinta spun ca sunt aproape de a dezvolta un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc boala fara sa stie. Tuberculoza ramane un subiect…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Un barbat din Germania ar fi primit 217 doze de vaccin Covid fara efecte secundare

08:36, 06.03.2024 - Un barbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori impotriva COVID si nu a avut efecte secundare . El a devenit studiu de caz medical. Un barbat german „hipervaccinat”, care ar fi primit 217 vaccinuri anti-Covid in 29 de luni, nu a prezentat „niciun semn” ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care…


Ce parere ai despre aceasta stire?