Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Companiile din energie cer Guvernului să spună clar dacă mai continuă schemele de compensare a facturilor: „Bugetul pe 2024 nu include nicio sursă de finanțare”

Publicat:

Societațile de utilitați din Romania, grupate in federația ACUE, solicita Guvernului sa confirme daca anul viitor va mai continua schemele de plafonare și compensare la energie și gaze, deoarece proiectul de buget pe 2024 nu conține nicio sursa de finanțare pentru acestea. Organizația spune ca Guvernul are restanțe de peste 3 miliarde de lei de platit companiilor din energie și nici acestea nu sunt acoperite de buget.„Guvernul dinamiteaza schemele de plafonare a prețului energiei livrate clienților: 0 lei pentru compensarea clienților și risc de colaps pentru intregul sector energetic”, titreaza…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Finanțelor publica ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiții majore in industriile cu traditie in Romania

16:05, 30.04.2024 - Ministerul Finanțelor anunța ca de la 29.07.2024 se da startul primei sesiuni de inscriere a proiectelor in cadrul schemei de ajutor de stat instituita prin H.G. nr.300/2024, pentru stimularea dezvoltarii regionale prin investitii ale caror costuri eligibile depașesc 50 milioane lei. Bugetul total al…

Șase arii de RISC cu privire la prețurile de transfer in ROMANIA

12:15, 29.04.2024 - Economia romaneasca este parte a sistemului global, aici desfașurandu-și activitatea numeroase companii din țara sau strainatate, care fac afaceri peste granițe. In vederea stabilirii unui sistem fiscal corect și nepartinitor, autoritațile au introdus conceptul prețurilor de transfer prin intermediul…

De ce nu respecta Romania termenele Comisiei Europene / Ministerul Energiei recunoaște ca exista riscul ca planul privind clima sa nu fie finalizat la timp

12:10, 22.04.2024 - Noile ținte energetice și climatice stabilite de Uniunea Europeana sunt dificil de pus chiar și pe hartie, nu doar in practica, in cazul Romaniei. Pentru a se alinia Pactului Verde European, Romania trebuie sa revizuiasca, pana pe 30 iunie, un document programatic esențial - Planul Național Integrat…

Autoritatea de Supraveghere Financiara: Societatile de asigurare autorizate de ASF au subscris in anul 2023 prime brute subscrise de aproximativ 18,2 miliarde de lei, in crestere cu 10%

14:55, 02.04.2024 - ”Societatile de asigurare, autorizate si reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) au subscris in anul 2023 prime brute subscrise (PBS) in valoare de aproximativ 18,2 miliarde de lei, in crestere cu 10% fata de anul precedent. Piata asigurarilor din Romania ramane orientata spre activitatea…

Investițiile de anvergura in regiunile mai puțin dezvoltate: ajutor de stat de 2,25 miliarde lei

12:50, 15.02.2024 - Ministerul Finanțelor propune o noua schema de ajutor de stat care prevede finanțarea nerambursabila pentru investitii cu impact major in economia romaneasca, ale caror costuri eligibile depașesc 50 milioane lei. Bugetul total al schemei este de 2,25 miliarde lei, respectiv echivalentul a aproximativ…

AN ELECTORAL – Schema de ajutor de 2,25 miliarde lei pentru investiții in regiunile mai puțin dezvoltate

07:35, 15.02.2024 - Investitiile de anvergura in regiunile mai putin dezvoltate, stimulate printr-o schema de ajutor de stat de 2,25 miliarde lei. Este anunțul facut de Marcel Boloș, care a a anunțat ca Ministerul Finantelor propune o noua schema de ajutor de stat care prevede finantarea nerambursabila pentru investitii…

Cerem demiterea președintelui Consiliului Concurenței

11:10, 14.02.2024 - Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din Romania (C.O.T.A.R.) solicita Guvernului și Parlamentului sa schimbe de urgența președintele Consiliului Concurenței. Premierul Romaniei, Marcel Ciolacu, poate demara procedura de revocare din funcție a lui Bogdan Chiritoiu de la șefia Consiliului…

UPDATE – Comisia Europeana acuza PPC ca a vandut energie electrica pe piata angro sub cost, pentru a exclude companiile concurente / Reactia PPC

17:55, 07.02.2024 - Comisia Europeana a declarat ca practica anticoncurentiala a avut loc intre 2013 si 2019, cand PPC a abuzat de dominatia sa pe piata angro de energie electrica din Grecia, vanzand energie electrica generata de centralele sale termice la preturi sub costurile variabile ale acestora. Institutia UE a trimis…


Ce parere ai despre aceasta stire?