Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Comoara din adâncurile României. Stă acolo ascuns din anii "50. Aurul a fost adus cu carele!

Publicat:

In jurul capitalei dacice din Hunedoara sunt mai multe foste așezari dacice. Sunt cunoscute pentru comorile care ar fi fost descoperite in preajma lor, insa nu au fost inca cercetate, doar sporadic de arheologi.

Citeste articolul mai departe pe spynews.ro…  

Sursa articol: spynews.ro


Stiri pe aceeasi tema

El Dorado romanesc, inghițit de Padurea de Argint. Soarta romanului care a gasit aurul din Sacaramb VIDEO

23:05, 09.05.2024 - In satul Sacaramb din Hunedoara, un loc legendar unde minele de aur au fost deschise in secolul al XVIII-lea, Padurea de Argint a acoperit treptat ramașițele lasate de oameni in goana dupa metale prețioase.

Fenomen straniu pe Kogaionon, muntele sacru al dacilor. „Varful Gugu mi s-a ascuns. Rasare ca din pamant“ VIDEO

22:20, 25.04.2024 - Varful Gugu din Hunedoara, unul dintre locurile din Romania considerate drept muntele sacru al dacilor, Kogaionon, le-a oferit uneori exploratorilor sai ocazia de a fi martorii unor evenimente stranii.

Aurul dacilor, disparut din Sarmizegetusa Regia. Povestea marilor tezaure cu monede de aur Lysimach VIDEO

23:10, 17.04.2024 - Mai puțin de 40 de monede de aur Lysimach au fost recuperate in ultimii ani de autoritațile romane, din marile tezaure furate din Sarmizegetusa Regia (Hunedoara) in anii ’90. Monedele prețioase de aur, vechi de peste doua milenii, au o poveste aparte.

Ținutul spectaculos, ascuns in Munții Metaliferi, iese din izolare. Va avea trei șosele noi VIDEO

05:20, 08.04.2024 - Valea Geoagiului din Hunedoara, o regiune spectaculoasa din Munții Metaliferi, iese treptat din izolare. Trei drumuri sunt modernizate și vor face mai accesibile zona cunoscuta pentru stațiunea antica de la Germisara.

Ultimii daci, oamenii munților din Sarmizegetusa. Ani in șir au purtat de grija cetaților dacice VIDEO

07:05, 26.03.2024 - Cetațile dacice din Hunedoara au supraviețuit timpului și pentru ca unii localnici din satele de munte s-au dedicat ani in șir ingrijirii lor. Unii au batut la pas distanțe mari pentru a fi la Sarmizegetusa Regia, alții nu s-au desparțit de capitala dacilor pana la varste inaintate

Un mare turn al unei cetați dacice a ajuns de nerecunoscut. A fost devastat de forțele naturii in ultimii ani VIDEO

03:11, 25.03.2024 - Ruinele celor mai impunatoare turnuri dacice din Hunedoara au ajuns de nerecunoscut. Au fost vitale pentru apararea cetaților dacice, insa aproape doua milenii mai tarziu nu mai pot fi aparate de distrugerile provocate de natura și de oameni.

Un elev ținea ascuns, in banca, un pistol și 9 proiectile. Ce intenții avea baiatul, dupa orele de curs

18:40, 11.03.2024 - In urma unei razii efectuate de polițiștii de la ordinea publica, au descoperit ca un elev, de 17 ani, de la un liceu din Lupeni, avea ascuns, in banca, un pistol cu gaz și 9 proiectile de tip bila. Elevul a declarat polițiștilor ca, intenționa ca dupa orele de curs, sa duca arma unei persoane, care…

Ghioceii salbatici impodobesc ținutul cetaților dacice. Avertisment pentru excursioniști VIDEO

17:10, 29.02.2024 - Primele semne ale primaverii se arata in Munții Șureanu din Hunedoara, unde covoare de flori incep sa impodobeasca padurile din ținutul cetaților dacice. Turiștii sunt așteptați in numar mare in poienile cu ghiocei salbatici, insa padurarii le atrag atenția.


Ce parere ai despre aceasta stire?