Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

El Dorado românesc, înghițit de Pădurea de Argint. Soarta românului care a găsit aurul din Săcărâmb VIDEO

Publicat:

In satul Sacaramb din Hunedoara, un loc legendar unde minele de aur au fost deschise in secolul al XVIII-lea, Padurea de Argint a acoperit treptat ramașițele lasate de oameni in goana dupa metale prețioase.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Biserica trasnita, cel mai cautat loc de belvedere din Metaliferi. Povestea ruinei din Sacaramb VIDEO

23:25, 20.05.2024 - Locul care infațișeaza una dintre cele mai spectaculoase panorame din Romania se afla in satul Sacaramb din Hunedoara, o așezare miniera din Munții Metaliferi faimoasa in trecut pentru bogațiile sale in metale prețioase.

Atenție la vreme! Se așteapta ploi și viituri

12:20, 09.05.2024 - Zi cu vreme inchisa in toata țara, dar in opt județe meteorologii prognozeaza instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi. Din acest motiv, a fost emis un cod galben. Și Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atentionare Cod galben de viituri pe rauri…

Grindina a facut prapad in vestul Romaniei. Avertizari meteo transmise catre populație VIDEO

10:20, 06.05.2024 - Mai multe localitați din țara s-au aflat in Duminica Paștelui, 5 mai 2024, sub avertizare de Cod Portocaliu de descarcari electrice, intensificari ale vantului și grindina. Ravagii au fost in Arad și Hunedoara.

Gimnastica romaneasca nu moare! Sabrina Voinea, argint la Europenele din Rimini

14:10, 05.05.2024 - Romania inca exista pe „harta“ gimnasticii! Sabrina Maneca Voinea a cucerit medalia de argint in finala de la sol, sambata, la Campionatele Europene feminine de Gimnastica artistica de la Rimini, Italia. Sportiva noastra a avut cea mai mare nota in calificari (13,700), iar in finala de la sol a reușit…

Sabrina Maneca Voinea, argint la barna și la sol la Campionatul European de Gimnastica de la Rimini

21:30, 04.05.2024 - Sabrina Maneca Voinea a caștigat, astazi, medalia de argint la Campionatul European de la Rimini. Aurul a fost caștigat de italianca Manila Esposito, iar bronzul, de sportiva din Franța, Marine Boyer. Citește și: Lumina Sfanta de la Ierusalim a ajuns in Romania. Ceremonie impresionanta la Patriarhia…

O fetita de 4 ani lasata nesupravegheata, lovita grav de o masina la Orastie. A murit la spital

12:05, 27.04.2024 - O fetita de 4 ani a murit, dupa ce a fost accidentata grav pe o strada din municipiul Orastie, in cauza fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa, a informat, sambata, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Hunedoara.

Aurul dacilor, disparut din Sarmizegetusa Regia. Povestea marilor tezaure cu monede de aur Lysimach VIDEO

23:10, 17.04.2024 - Mai puțin de 40 de monede de aur Lysimach au fost recuperate in ultimii ani de autoritațile romane, din marile tezaure furate din Sarmizegetusa Regia (Hunedoara) in anii ’90. Monedele prețioase de aur, vechi de peste doua milenii, au o poveste aparte.


Ce parere ai despre aceasta stire?