Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Comisia Europeană anunţă că 25 de state au semnat un angajament în domeniul apărării

Publicat:

„In iunie am spus ca este timpul de a o trezi pe Frumoasa Adormita a Tratatului de la Lisabona: cooperarea structurata permanenta. Sase luni mai tarziu se intampla. Salut pasii facuti astazi de statele membre pentru a fonda o Uniune Europeana a Apararii. Europa nu poate si nu ar trebui sa externalizeze securitatea si apararea”, a declarat presedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, facand referire la dependenta UE fata de capabilitatile militare NATO, potrivit Mediafax. Fondul European de Aparare pe care Comisia Europeana l-a propus va completa aceste eforturi si va actiona ca un stimulent pentru…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania, printre tarile membre cu cel mai ridicat deficit guvernamental

18:35, 22.04.2024 - Romania se numara printre tarile membre cu cel mai ridicat deficit guvernamental, potrivit cifrelor publicate luni de Eurostat. Deficitul guvernamental in Uniunea Europeana a crescut usor anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Astfel, majoritatea statelor membre au raportat…

Romanii vor putea calatori fara controale la frontierele aeriene si maritime in Schengen, incepand din 31 martie 2024

19:30, 30.03.2024 - Romanii care calatoresc in statele din spatiul Schengen nu vor mai trebui sa treaca prin controlul de frontierele aeriene si maritime incepand de duminica. Concret, acestia nu se vor mai opri la punctele de control ale Politiei de Frontiera pentru a le fi verificate documentele de calatorie, urmand…

Ursula von der Leyen, inainte de Air Schengen: „Un mare succes, un moment istoric”. Ce spune Comisia Europeana despre frontierele terestre

13:45, 30.03.2024 - Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis sambata, 30 martie, ca eliminarea controalelor la frontierele aeriene si maritime pentru Romania și Bulgaria reprezinta un succes pentru cele doua țari și „un moment istoric pentru spatiul Schengen”, insa nu a putut preciza cand vor fi eliminate…

Romania intra in Spațiul Schengen și maritim. Cum vom calatori incepand din 31 martie. Ce trebuie sa facem la aeroport

11:55, 30.03.2024 - Incepand de duminica, 31 martie, romanii care merg in țarile Schengen nu vor mai fi supuși controlului de frontiera la aeroporturi și porturi, a relatat news.ro. Mai exact, vor putea merge direct la porțile de imbarcare, fara verificarea documentelor de calatorie la punctele de control ale Poliției…

Maine intram in era Schengen. Ce se va intampla de fapt

11:35, 30.03.2024 - Romanii care calatoresc in statele din spatiul Schengen nu vor mai trebui sa treaca prin controlul de frontierele aeriene si maritime incepand de duminica. Concret, acestia nu se vor mai opri la punctele de control ale Politiei de Frontiera pentru a le fi verificate documentele de calatorie, urmand…

UE a primit 5,1 milioane de migranți in 2022

11:10, 29.03.2024 - Cel puțin 5,1 milioane de persoane din țari terțe au imigrat in Uniunea Europeana in 2022, in timp ce 1,5 milioane de persoane au imigrat din statele membre UE in afara Europei, conform datelor publicate de Eurostat. Afluxul de imigranți in UE din state non-membre s-a dublat fața de 2021, transmite…

Banca Europeana de Investitii da 5,5 miliarde euro pentru inovare, energie si educatie. Romania este vizata

12:00, 22.03.2024 - Consiliul de administratie al Bancii Europene de Investitii (BEI) a aprobat o noua finantare de 5,5 miliarde euro pentru a stimula investitiile in afaceri, pentru a valorifica energia curata, a moderniza scolile, a extinde transportul durabil si a combate incendiile forestiere. Consiliul de Administratie…

Romania are cea mai mare inflație din UE! Prețurile continua sa creasca pe toate planurile

10:05, 27.02.2024 - In prima luna a acestui an, tarile membre UE cu cele mai ridicate rate ale inflatiei au fost Romania (7,3%), Estonia (5%) si Croatia (4,8%). La polul opus, tarile membre UE cu cele mai scazute rate anuale ale inflatiei au fost Danemarca si Italia (ambele cu 0,9%),urmate de Letonia, Lituania si Finlanda…


Ce parere ai despre aceasta stire?