Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Colindatul de ceată bărbătească, un obicei din județul Cluj, inclus în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO!

Publicat:

Colindatul cu ceata barbateasca, un obicei in zonele de munte din județul Cluj, este introdus din anul 2014 in UNESCO. In anul 2013, a fost instituita UNESCO din Romania, avand ca scop promovarea elementelor nationale de patrimoniu mondial, pentru o mai buna cunoastere a acestora, precum si a locului [...] de ceata barbateasca, un obicei din județul Cluj, inclus in UNESCO! apare prima data in TurdaNews .

Citeste articolul mai departe pe turdanews.net…  

Sursa articol: turdanews.net


Stiri pe aceeasi tema

Patru eleve din școli rurale vasluiene vor reprezenta județul la Cluj, la faza naționala a „Olimpiadei Satelor”

13:35, 25.03.2024 - REUȘITA… Copiii ambițioși și pasionați de Matematica din satele Vasluiului au dovedit, la cea mai recenta ediție a Olimpiadei Satelor din Romania, faza județeana, ca, pentru performanța, nu conteaza locul unde se afla școala, ci cat de multa dorința exista pentru a fi printre cei mai buni! Patru eleve…

VIDEO: De ce tariful la canalizare, in Alba, este printre cele mai mari din țara. Explicațiile șefului APA CTTA, Ștefan Bardan

14:00, 14.03.2024 - VIDEO: De ce tariful la canalizare, in Alba, este printre cele mai mari din țara. Explicațiile șefului APA CTTA, Ștefan Bardan Locuitorii din Alba platesc 7, 21 lei metru cub, tariful la canalizare. Tariful situeaza județul Alba, in top 10, al celor mai mari prețuri la canalizare din Romania.  Mai exact…

Supercomunele Romaniei. Județul care deține doua dintre ele: cel mai frumos sat din lume și satul UNESCO VIDEO

08:05, 09.03.2024 - Romania este vestita in lume pentru peisajele sale superbe, natura salbatica, tradiții pitorești și oameni primitori. Și exista trei așezari rurale in țara, de o frumusețe rapitoare. Un județ anume, preferat de turiști, deține doua localitați considerate „Comuna Comunelor“.

VIDEO | Un loc unic in Europa se afla in Romania: A fost inclus in patrimoniul UNESCO

01:05, 27.02.2024 - Un loc care s-a inalțat și a ramas neschimbat inca din secolul al XIII-lea atrage atenția tuturor turiștilor. Sighișoara este singura cetate medievala locuita permanent din Europa. Atestata la sfarșitul secolului al XIII-lea sub denumirea germana Schespurch, Sighișoara a fost una dintre cele șapte…

Intalnire de suflet a motilor din Dej, judetul Cluj intr-o sedinta de bilant si anticipare a activitatilor viitoare.

00:00, 27.02.2024 - Joi, 22 februarie 2024, motii din Filiala Dej a Societatii Cultural-Patriotice "Avram Iancu" din Romania s-au reunit intr-o sedinta de analiza si proiectie la care a participat domnul Tiberiu Groza, presedintele Societatii Cultural-Patriotice "Avram Iancu" din Romania. &nb ...

Cercetatoare de la UMF Cluj, laureata unei burse L’Oreal – UNESCO „Pentru Femeile din Științe”

09:00, 21.02.2024 - Dr. Diana-Cecilia Bica de la UMF Cluj se afla printre cele cinci cercetatoare din Romania laureate ale celei de-a 14-a ediții a programului de burse private L’Oreal – UNESCO „Pentru Femeile din Științe”.

Un oraș din Alba, inclus in Reteaua globala UNESCO a „Oraselor care invata”

22:00, 14.02.2024 - Un oraș din Alba, inclus in Reteaua globala UNESCO a „Oraselor care invata” Un oraș din Alba, inclus in Reteaua globala UNESCO a „Oraselor care invata” Orașul Cugir din județul Alba a fost inclus in Reteaua globala UNESCO a „Oraselor care invata”, alaturi de Galați și Reșița. Citește și: Comuna Rimetea…

Orasul Cugir, inclus in Reteaua globala UNESCO a „Oraselor care invata”

20:40, 14.02.2024 - Ministerul Afacerilor Externe (MAE) saluta includerea municipiului Galati si a orasului Cugir in Reteaua globala UNESCO a „Oraselor care invata” (UNESCO Global Network of Learning Cities – GNLC), alaturandu-se, astfel, municipiului Resita, pana de curand singurul membru din Romania in aceasta retea.…


Ce parere ai despre aceasta stire?